Na rasporedu Sonik Puntamika; Ivanov ozlijeđen, Mavra je sa reprezentacijom!

Košarkaši Zadra nakon kratke pauze vratili su se na parkete još prethodnog četvrtka i na treninzima se radi poprilično intenzivno.

Već ove srijede na rasporedu HT Premijer lige očekuje ih novi gradski derbi protiv Sonik Puntamike u sklopu 20. kola.

Zadarski strateg Danijel Jusup približio je postojeću situaciju uoči novih izazova ispred zadarskih redova.

“Nakon Kupa, dao sam igračima slobodno i krenuli smo sa radom. Napravili smo osam, po meni dobrih, treninga do sada…” – otkrio je trener Zadra i približio situaciju nakon osvajanja Kupa…

“Dobili su samopouzdanje. Moramo se okrenuti radu. Truditi se, treningom poboljšati igru, ako mislimo i dalje ostvarivati neke rezultate koji bi mogli privući publiku. Toga moraju biti svjesni, ja se trudim uvjeriti ih u to. Nakon Kupa se trebalo proveseliti, to svakako. Treba se malo odmoriti i krenuti s radom. Mislim da smo napravili dobrih osam treninga. To mi daje vjeru. Uvijek kad se dobro radi, to se negdje odrazi i na utakmici.”

Uoči predstojećih obaveza u HT Premijer i ABA ligi na treningu se ozlijedio kapetan Ive Ivanov.

“Dogodila se povreda zadnje lože Ivanova, Bryon iz Amerike stiže danas, Dominik je sa reprezentacijom tako da nas ima devet na treningu, ali ovih devet koji rade, rade dobro. Mislim da su u jednom dobrom tonusu i mislim da spremni dočekujemo utakmicu.”

Ozbiljnost nove povrede kapetana Ivanova udaljit će ga od parketa nekoliko tjedana, a Danijel Jusup otkrio je o čemu se točno radi.

“Ruptura manja od centimentra, koja će ga udaljiti od parketa dvadesetak dana, računajući kako se to dogodilo još u četvrtak.”

Dobra vijest je kako su ostali igrači u momčadi spremni te će biti potrebno na sve moguće načine nadomjestiti izostanak kapetana, poglavito u važnoj utakmici regionalnog natjecanja ove subote, kada Zadar dočekuje FMP.

“Moramo se bez njega stisnuti i odigrati najbolje što možemo.” – poručio je trener Jusup.

Zadrani su završni turnir Kupa Krešimir Ćosić otvorili upravo protiv Puntamičana, koji su prvi dio dvoboja izgledali iznimno dobro na parketu Krešinog doma.

“Puntamičani su nezgodni. U utakmici protiv njih u Kupu mučili smo muku, gledao sam tu utakmicu. Baziraju igru na tri poena. Mogu dosta dobro kazniti. Ekipa koju moraš najozbiljnije shvatiti. Imaju i dva igrača koja su lani igrala ABA ligu. Uvijek su motivirani protiv Zadra. Moramo biti koncentrirani.”

Hoće li Zadar u nadolazećim utakmicama taktički više bazirati svoju igru na vanjskim linijama?

“Teško je igrati samo izvana. Moramo naći načina da dobijemo unutarnju igru. Imamo neke ideje, spremamo se. Svi dobiju šansu, svi su u prilici. Ovisi o njima tko će šansu iskoristiti, a tko ne. Na svih računamo, kao i dosada. Na nekog više, na nekog manje.”

Novi gradski derbi na rasporedu je u srijedu s početkom u 19 sati. Pozdravimo našu momčad na parketu kako i priliči te ih podržimo na njivom putu prema završnici Prvenstva Hrvatske i u iznimno važna preostala tri kola regularnog dijela sezone ABA lige.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...