Na Višnjiku nastupilo 311 plivača, Božo Puhalović je plivač godine

U subotu 15. veljače 2020. godine na bazenu Višnjik u Zadru u organizaciji PK Zadar održano je Županijsko prvenstvo za plivačice i plivače iz naše županije. Iz 3 kluba u našoj županiji: PK Zadar, PK Jadera i PK Dupin Biograd nastupilo je ukupno 311 plivača.

Ovako veliki broj natjecatelja ukazuje na ozbiljan razvoj ovog vrlo zahtjevnog sporta u našoj županiji kako po brojnosti natjecatelja tako i po sve boljim rezultatima.

U prvom dijelu natjecanja plivale su se četiri discipline ( 5o m slobodno, 5o m leđno, 50 m prsno i 50 m leptir) starijih dobnih kategorija dok su se u drugom dijelu u pet disciplina dokazivali oni najmlađi, u disciplinama: 25 m noge slobodno s daskom, 25 m slobodno, 25 m leđno, 25 m prsno i 25 m leptir. Taj drugi dio natjecanja pogotovo je bučan i veseo, u navijačkom ozračju jer kada treba podržati najmlađe plivačice i plivače, ovdje je publika i glasnija i brojnija. Veliku podršku navijanjem dobili su i svi plivači s poteškoćama koji nastupaju u svojoj kategoriji. Riječ je o plivačima s različitim oblicima fizičkog i intelektualnog invaliditeta a svi oni i publici i sucima i natjecateljima probude osjećaj divljenja.
Za PK Zadar plivalo je 164 plivača isplivano je 110 odličja od čega 42 zlata, 41 srebro i 27 bronce; u čak 12 disciplina plivači Zadra zauzeli su prvo, drugo i treće mjesto! Za PK Jaderu je nastupilo 118 plivača a za PK Dupin 29 plivača.

Domaćin, PK Zadar, iskoristio je natjecanje kako bi uručio nagradu najvrijednijem plivaču u 2019.g. Riječ je o tituli „plivač godine“ gdje se plivači prve natjecateljske skupine kroz zimsku i ljetnu sezonu svaki mjesec ocjenjuju dolascima, ocjenom zalaganja na treningu od strane trenera i samoprocjenom. Najveći zbroj ocjena po mjesecima osvojio je junior Božo Puhalović na čiji su rad u PK Zadar ponosni a na natjecanju je nagrađen i progodnim poklonom.

Još jedno natjecanje , odlični rezultati i zadovoljni treneri i navijači. Bravo za cijelu ekipu plivačica i plivača a do idućeg susreta puno dobrih treninga i rezultata.

Za najmlađe natjecatelje to je uskoro jer se u Splitu 01.03.2020. održava regionalno NAprvenstvo Hrvatske za početnike.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...