NAJNOVIJE Ministar zdravstva: “Testiramo 144 osobe, čekamo rezultate 16 uzoraka, ostali smo na tri zaražena”

Nakon sastanka Nacionalnog kriznog stožera javnosti se obratio ministar zdravstva Vili Beroš.

Kazao je kako se u ovom trenutku testira 144, nije završeno testiranje 16 uzoraka te kako smo ostali na brojci od tri zaražena. Ministar je istaknuo kako nema novih elementara koji se odnose na funkcioniranje zdravstvenog sustava te kako je činjenica što je brojka zaraženih tri dobra, budući da se nadaju kako se broj oboljelih neće povećavati.

Vlada Republike Slovenije na svom je Twitter profilu napala hrvatske vlasti. Napisali su tako da mjere koje Hrvatska poduzima, kad je u pitanju koronavirus, nisu učinkovite i da uzrokuju gospodarsku štetu.

Ministar unutarnjih poslova je kazao kako su Šarecove kritike neprimjene.

“Iza svake naše mjere stoji struka i tako će biti ubuduće. Ne želim komentirati takve ocjene koje su neprimjerene kada govorimo o uobičajnom prelasku granica. Ovdje se radi o eksternom šoku, da se Hrvatska pokušava tome suprostaviti da se zaraza širi na naš teoritorij. Ovakve ocjene su neprimjerene, možda je to povezano s time što je Šarec ušao u visoku politiku s kritikama Hrvatske.”

“Barem je u tome dosljedan, da mu je Hrvatska u prvom planu, mi sa Slovenijom institucionalno surađujemo dobro, granične policije razmjenjuju informacije, mi o našim mjerama svaki dan razgovaramo”, kazao je ministar Božinović.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...