Nakon potresa koji se jutros osjetio i u Zadru, zabilježeno ih još osam

Danas u 12 sati i 14 minuta, seizmografi Seizmološke službe zabilježili su slab potres s epicentrom 24 kilometara sjeverno-sjeverozapadno od Knina. Magnituda potresa iznosila je 2.4 prema Richteru, a intenzitet u epicentru III stupnjeva Mercalli-Cancani-Siebergove (MCS) ljestvice – izvijestio je dežurni seizmolog Tomislav Fiket.

Jak potres zabilježen je jutros u 5 sati i 10 minuta s epicentrom 23 kilometara sjeverozapadno od Knina. Potres se osjetio na širem području Knina, Gračaca te cijelom obalnom dijelu od Zadra do Šibenika.

Nakon toga, zaredala su se još četiri potresa.

– Seizmografi Seizmološke službe na istom su području zabilježili nekoliko naknadnih potresa umjerene jačine. Riječ je o potresima koji su se dogodili u 7 sati i 16 minuta magnitude 2.8 prema Richteru, u 7 sati i 26 minuta magnitude 2.8 prema Richteru, u 7 sati i 48 minuta magnitude 2.9 prema Richteru te u 8 sati i 16 minuta magnitude 2.9 prema Richteru. Intenzitet tih potresa u epicentru je III – IV stupnja Mercalli-Cancani-Siebergove (MCS) ljestvice – izvijestili su iz Seizmološke službe, piše ŠibenikIN.

Ukupno do 16:30 minuta zabilježeno je 9 potresa.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...