Nakratko se vraća zima, od utorka zahlađenje i kiša

Nakon nekoliko proljetnih dana, vraća se zima, doduše nakratko i to uglavnom s kišom, ali će zahladnjeti.

I jutros imamo iznadprosječno toplo jutro. Piitom su i ove najniže temperature izmjerene noćas čak za nekoliko stupnjeva više od onih prosječno najviših za ovo doba godine.

Ima danas i dosta oblaka i vlage, ali frontalni poremećaji se glavninom premještaju sjevernije od naših krajeva, a tek će sutra se spustiti nešto južnie i donijeti zahladnjenje. U takvim okolnostima danas nas čeka dosta oblaka, ali će ponegdje, prvenstveno na Jadranu i u ovim središnjim krajevima Hrvatske biti kraćih sunčanih razdoblja. Mjestimice će biti i malo slabe kiše, najizglednije u Gorskom Kotaru, Lici, okolici Rijeke. Poslijepodne te prema večeri nešto kiše se očekuje i u krajnje sjevernim predjelima gdje će uglavnom biti i najviše oblaka.

Najviše dnevne temperature i dalje vrlo visoke za doba godine. Bit će to vrijednosti većinom između 14 i 17 stupnjeva.

U utorak, u početku dana, još će biti razmjerno toplo, no uz jače naoblačenje s kišom na Jadranu će ponegdje i zagrmjeti.

U drugom dijelu dana čeka nas nagli pad temperature, bit će osjetno hladnije uz sjeverac i buru, a u gorju će kiša prelaziti u susnježicu i snijeg uz stvaranje tanjeg snježnog pokrivača.

No, i ova zimska epizoda bit će kraćeg vijeka, od četvrtka će opet stabilnije i postupno toplije, donosi N1.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...