SAMO DVA SASTOJKA

Ovo je najlakši recept za finu tortu od čokolade

Pixabay/ZARAPIX
Tamni način

Fina torta može se ispeći samo s dva sastojka – od jaja i čokolade. Donosimo vam najlakši recept za ukusan desert s kojim ćete iznenaditi sve ukućane, prenosi Pun kufer.

Sastojci

4 jaja
250 grama čokolade

Priprema

1. Zagrijte pećnicu na 170 Celzijeva stupnja.

2. Rastopite čokoladu na pari ili u mikrovalnoj pećnici dok se potpuno ne otopi.

3. Odvojite žumanjke od bjelanjaka.

4. S mikserom istucite snijeg od bjelanjaka.

5. Žumanjke postepeno ubacite u rastopljenu čokoladu te sve dobro promiješajte.

6. U smjesu čokolade i žumanjaka pažljivo umiješajte snijeg od bjelanjaka.

7. Ulijte smjesu u namašćeni kalup za torte promjera 15 centimetara.

8. Stavite peći u pećnicu 30 minuta.

9. Poslužite nakon hlađenja. Dobar tek!

Ostavi komentar koristeći Facebook

Tagovi:


Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar