Pag uvodi led rasvjetu vrijednu više od 3 milijuna kuna

Grad Pag krenuo je u radove zamjene rasvjetnih stupova i uvođenje led rasvjete na području grada Paga. Implementacijom optimalnog tehničko-tehnološko-ekonomskog rješenja postići će se učinci znatne uštede električne energije, indirektno smanjenje emisije CO2, poboljšanja svjetlotehničkih parametara i uvjeta sigurnosti prometa te smanjenja potencijalnog rizika ekološkog onečišćenja zbog korištenja ekološki neprihvatljivih rasvjetnih tijela.

“Radovi su krenuli od južnog dijela otoka Paga, na području Miškovića i Dinjiške, a do kraja projekta zamijeniti će se sve lampe u gradu Pagu i ostalim naseljima: Vlašići, Smokvica, Stara Vas,Vrčići, Gorica, Košljun, Šimuni, Dubrava, Sveti Marko i Sveta Marija. Lampe su visoke kvalitete, otporne na sve vremenske uvjete na otoku Pagu, sol i buru, a garancija na radove i ugrađene led lampe je 10 godina. Zamjenom postojećih rješenja primjenjivanih u javnoj rasvjeti u tretiranom zahvatu dugoročno će se smanjiti potrošnja električne energije primjenom učinkovitih svjetiljki na
bazi Led tehnologije”, istaknuo je Ante Fabijanić, gradonačelnik Grada Paga.

Radove izvodi tvrtka Jadrolux koja je izabrana na temelju postupka javne nabave. Vrijednost projekta iznosi 3.383.820,00 Kn s PDV-om. Radove održavanja provoditi će tvrtka Pag II.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...