KUĆI SE VRATILI S PRIJELAZNIM PEHAROM 'ROZI U ZRAK'

Petrčanci s performansom “Petrčko lito” pobjednici ovogodišnjeg karnevala

Ilustrativna fotografija
Tamni način

Velikom karnevalskom povorkom Liburnskom obalom i ulicama Poluotoka, defileom 17 karnevalskih skupina, izborom najboljih među njima te, konačno povratkom Ključeva Grada I pune vlasti legalno izabranom gradonačelniku Branku Dukiću od strane karnevalske gradonačelnice, megazvijezde Rite Ore, u nedjelju je završio desetodnevni Zadarski karneval 2020. kojeg je suradnji s nizom partnera organizirala Turistička zajednica grada Zadra.

U najvažnijem događaju cijelog Karnevala, karnevalskoj povorci, sudjelovalo je 17 kostimiranih skupina: za početak Gradska glazba Zadar i Zadarske mažoretkinje, pa zatim redom Zadarski plesni ansambli, Udruga Kveštura iz Dikla, Udruga “U pokretu”, družina iz Kožina, KUD sv. Donat, Drobnice s Dugog otoka, Karnevalska udruga Barbike i Kenovi, Udruga žena Aenona iz Nina, skupina iz Petrčana, Miss Piggy iz Sali, Plesni klub Zara, Meksikanci sa Stanova, Čevulja iz Škabrnje i kostimirana skupina iz Vrsi.

U povorci je bilo svega: pjesme i plesa, pasa Dalmatinaca, epskih igrokaza i spektakularnih performansa, ninđa, baroka i valcera, kamiona, bagera, vlakića, lopata i motika, ratnog oružja, najviše smijeha i dobrih vibracija.

Četveročlani žiri sastavljen od zadarskih glumaca kojem je na čelu bila Josipa Lisac osobno, pod budnim okom gradonačelnice Rite Ore, ali i voditelja Milenog i Kokoši Anel ,pažljivo je pratio i ocjenjivao skupine u prolazu. Naravno, Narodni trg je bio napunjen Pukom koji se s pozornošću pratio što egzaltirano plemstvo u žiriju radi i kako ocjenjuje.

Na kraju je žiri donio najvažniju odluku: pobjednik ovogodišnjeg Zadarskog karnevala, točnije najbolja kostimirana skupina je ona iz Petrčana. Oveća skupina Petrčanaca nije otišla dalje od svoga mista: izveli su pravi mali igrokaz “Petrčko lito”, aludirajući na notorno “izvrsno” pripremljenu i isplaniranu turističku sezonu u njihovom mjestu. U njemu je bilo iznajmljivača apartmana i turista, ali i radnika koji su otvorili gradilište usred sezone. U karnevalske Petrčane stigla je i jedna velika svjetska pop zvijezda, popularnija i dugovječnija od same zadarske gradonačelnice Ore – Tina Turner. Samo da se zna da Petrčanci mogu bolje i više.

Za svoju šarenu karnevalsku predstavu petrčansko je društvo dobilo vrijednu nagradu – prijelazni pehar “Roge u zrak”. Uručile su im ga lanjske pobjednice Dikljanke.

Za zabavu na karnevalskoj pozornici  pobrinuli su se Calypso band, DJ Spella i DJ Davor, a plesnjak je potrajao dugo iza proglašenja.

Tako je nakon deset dana, nekoliko velikih kostimiranih zabava za zadarske mališane ali i za one odrasle, završio Zadarski karneval 2020. Gradonačelnica Rita Ora vratila je vlast Branku Dukiću i umorna otišla tko zna kamo s punom boršom neispunjenih obećanja. A bila je prva gradonačelnica Zadarskog karnevala nakon punih 15 godina prisilnog mirovanja te manifestacije.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar