Vozačica u Biogradu napuhala 2,61 promila u 11 sati ujutro, privedena na sud

U  petak, 31. siječnja u 11.20 sati u Biogradu, policijski službenici su zatekli 46-godišnju vozačicu kako upravlja VW Passat-om  (ZD) pod utjecajem alkohola od 2,61 promila, a što je najveća koncentracija alkohola tijekom vikenda.

Vozačica je smještena u prostorije policije do otriježnjenja, te je 01. veljače uz optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakonu o sigurnosti prometa na cestama privedena na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru.

Proteklog vikenda ( 31. siječnja – 02. veljače), policijski službenici Policijske uprave zadarske su tijekom provođenja akcije Vikend kontrolirali 377 vozila i vozača, a poduzeli su 169 represivnih mjera.

Alkotestirana su 132 vozača, od kojih je njih 18 bilo pod utjecajem alkohola, 55 vozača je prekoračilo propisano ograničenje brzine, 1 vozilo  bez tehničkog pregleda i registracije, 2  vozača bez položenog vozačkog ispita, 2 vozača su nepropisno pretjecala, 4 ih je prošlo kroz crveno svjetlo, 26 vozača nije poštivalo prometni znak, 23 vozača  je vozilo bez zaštitnog pojasa, 15 vozača je koristilo mobitel u vožnji.

Iz prometa je isključeno 20 vozača i 1 vozilo. U tom se vremenu dogodilo 8 prometnih nesreća, u kojima je jedna osoba lakše ozlijeđena.

 

 

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...