Policajci u pancirkama čuvali Filipa Zavadlava; Osumnjičeni za trostruko ubojstvo vratio se u rodni grad

Filip Zavadlav, osumnjičeni za trostruko teško ubojstvo u splitskom Varošu, danas je doveden iz Zagreba u splitski Županijski sud na dokazno ročište na kojem su se pojavili i njegov otac i brat. Kako Dalmatinski portal doznaje od branitelja Branka Šerića, oni su iskoristili svoju privilegiju i nisu dali iskaz.

Ročište je održano uz velike mjere osiguranja. Pred uredom suca Mlađana Prvana stražarili su policajci s pancirkama. Filipa Zavadlava pregledala je psihijatrica te je utvrdila da je raspravno sposoban.

Filip Zavadlav nakon uhićenja nije dao obranu jer je utvrđeno da je raspravno nesposoban. Otpremili su ga u zatvorsku bolnicu u Zagreb, a stručnjacima iz Vrapča naloženo je da ga psihijatrijski vještače.

Danas na sudskom hodniku, Filip Zavadlav djelovao je prilično opušteno, dobio je koji kilogram i nije ostavljao dojam osobe s nekim većim psihičkim tegobama. Danas mu je sudac Prvan produljio istražni zatvor za još dva mjeseca.

Dokazno ročište već je bilo zakazano prije dva tjedna, no odgođeno je jer je dan prije napadnut mlađi brat Filipa Zavadlava. Očekivalo se da otac i brat osumnjičenog neće dati iskaz, pogotovo nešto govoriti o prijetnjama koje su doživjeli, jer bi time išli u prilog optužbe i tužitelja Žarka Štrpca koji Zavadlava tereti da je ubio trojicu iz bezobzirne osvete prema većem broju osoba iz narko miljea koje su terorizirale njega i obitelj, piše Dalmatinski portal.

Zavadlav se sumnjiči da je 11. siječnja iz automatske puške likvidirao Marina Bobana, Juricu Torlaka i Marina Ožića Paića. Ispalio je 36 metaka, a nakon masakra snimljen je kako odlazi do kuće Jerka Malvasije. Zavadlav se istog popodneva predao policiji u kafiću udaljenom stotinjak metara od sjedišta Policijske uprave.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...