Predstavili se kao djelatnici banke pa starici iz Kali ukrali 300 tisuća kuna i pobjegli u BiH

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru je 24. veljače 2020. podiglo pred Općinskim sudom u Zadru optužnicu protiv dvojice državljana Bosne i Hercegovine (1978. i 1975.) i hrvatskog državljanina (1969.) zbog počinjenja kaznenog djela protiv imovine prijevarom iz čl. 236. st. 2. u vezi st. 1. Kaznenog zakona.

Okrivljenicima se stavlja na teret da su 13. prosinca 2018. u mjestu Kali na otoku Ugljanu, zajednički i po prethodnom dogovoru, u nakani da se nepripadno materijalno okoriste, počinili navedeno kazneno djelo na štetu 78-godišnje oštećenice.

Prvookrivljenika se tereti da je prethodno nazvao 78-godišnju oštećenicu koja živi u tom mjestu neistinito se predstavljajući kao šef banke u Zadru u kojoj ona ima bankovni račun, te ju potom uvjerio da postoji sumnja da je dio njene ušteđevine u banci otuđen i da je novac u banci krivotvoren zbog čega bi ona trebala podići svoju ušteđevinu kako bi pregledali novac. Oštećenica je povjerovala u to i u banci podigla novčani iznos od 298.571,00 kuna, nakon čega je novac po dogovoru sa prvookrivljenikom donijela na dogovoreno mjesto gdje su drugookrivljenik i trećeokrivljenik, sukladno prethodnom dogovoru sa prvookrivljenikom, predstavivši se kao djelatnici banke preuzeli novac od oštećenice navodeći da će joj novac vratiti čim ga provjere. Okrivljenici su nakon toga, zajedno s novcem, otišli na područje Bosne i Hercegovine i na opisani si način pribavili protupravnu imovinsku korist u navedenom kunskom iznosu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...