vremenska prognoza

Promjena vremena donosi jaku buru i kišu, objavljena i dugoročna prognoza

Ilustrativna fotografija
Tamni način

I dok sjever i posebice sjeverozapad Europe trpe nove nevolje zbog olujnih nevremena, kod nas se nastavlja svojevrsno proljeće u veljači.

I dok je jučer još bilo pretežno suho i sunčano te posvuda iznadprosječno toplo, od danas do petka bit će promjenljivije i manje toplo uz povremenu mjestimičnu kišu, ponegdje u gorju potkraj srijede i početkom četvrtka vjerojatno i malo snijega, a za vikend ponovno stabilnije i toplije, prognozira Zoran Vakula za HRT.

Utorak i srijeda bit će na kopnu promjenljiviji uz mjestimičnu kišu, ponajprije u srijedu. Bit će i svježiji te će temperatura biti sve primjerenija dobu godine, posebno u četvrtak koji će vrlo vjerojatno biti najhladniji dan u tjednu. Naime, od petka te osobito idući vikend vjerojatan je ponovni porast temperature. Pritom bi i druga polovica tjedna trebala biti prevladavajuće suha i barem djelomice sunčana.

I na Jadranu će u utorak te osobito srijedu biti mjestimične kiše, osobito na sjevernom dijelu, dok će se u utorak u Dalmaciji još zadržati suho i pretežno sunčano. Od četvrtka ponovno manje oblaka, u početku i jaka bura s kojom će osvježiti, a zatim porast temperature, prognozirala je za HRT dr. sc. Tanja Renko iz DHMZ-a.

Počinje proljeće, ali zima nije gotova?

1. ožujka počinje meteorološko proljeće, a servis Severe Weather Europe objavio je dugoročnu prognozu za ožujak.

Kako kažu, modeli za sada prognoziraju nastavak “zimskog” vremena kakvo smo imali i dosad, što znači većinom iznadprosječne temperature za ovo doba godine.

Što se tiče padalina, modeli predviđaju suše vrijeme nego što je uobičajeno za ovo doba godine u većem dijelu Europe, dok se na sjeveru Europe očekuje više kišnih dana.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar