Promjena vremena; Stiže naoblačenje s pljuskovima i grmljavinom

Današnje vrijeme bit će vrlo slično jučerašnjem, jedino će jutro biti osjetno hladnije. Ipak, kasno poslijepodne stiže nam novo naoblačenje s kišom, pljuskovima, moguće i grmljavinom.

Jutro će za početak biti dosta hladno, temperatura u unutrašnjosti bit će posvuda ispod nule, u gorju i do -5. Ponegdje će biti i magle. Na Jadranu će od jutra puhati jugo i prevladvat će sunčano.

Poslijepodne sve više oblaka, naoblačit će se najprije sjeverni i zapadni krajevi, a kiša stiže tek u noći. U gorju je moguć i snijeg.

Puhat će umjeren jugozapadnjak i bit će toplo, do čak 14 stupnjeva.

Na istok zemlje oblaci će se navlačiti tek navečer, a dan će biti pretežno sunčan i topao.

U Istri će poslijepodne biti oblačnije i u gorskim područjima, a u Gorskom kotaru će krajem dana, kao i na riječkom području, početi kiša. Pojačat će jugo, a u gorju jugozapadnjak s olujnim udarima.

Zato će na južnom dijelu još biti sunčano i toplo, temperatura oko 15 uz umjereno, a navečer i jako jugo.

U petak ujutro na kopnu će bit će toplo i kišovito, a zatim slijedi razvedravanje uz umjeren sjeverac. U nedjelju opet toplije uz jačanje jugozapadnjaka.

Na Jadranu nas u petak očekuje ujutro kiša, a tijekom dana pljuskova će biti uglavnom na južnom dijelu. U subotu prolazno bura, a od nedjelje opet južina, piše Dnevnik.hr.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...