RAZGOVOR Dragan Župan na odlasku: “Svi su se slikali s reprezentativcima, a dopustili su da klub dođe pred stečaj”

Brod tone, stara garda odlazi. S teškim osjećajima s kojima se danas bori, Dragan Župan kaže kako više nije mogao izdržati neizvjesnot i svakodnevne probleme u NK Zadru.

Pred klubom su najneizvjesniji dani u njegovoj 75-godišnjoj povijesti. Gradonačelnik Dukić danas otvoreno kazuje da će se, ukoliko bude potrebno, otvoriti stečaj.

Dragane, odlaziš iz kluba? 

Imam 37 godina, ovo mi je možda bila i najteža odluka u životu. Preplavile su me emocije i nije mi bilo lako. No, eto život ide dalje, NK Zadru želim svu sriću, da poživi dalje, da se ne ugasi i to je to.

Jesu li presudile godine, odlaziš li u mirovinu ili je posrijedi nešto drugo?

Nisu godine, gledajte, ja ću sigurno nastaviti igrati nogomet koliko god budem mogao, jer osjećam da mogu. Presudilo je to što se događa, cijela ova situacija u klubu i oko kluba, mislim da su svi upoznati s time i da se ne treba ponavljati.

Profesionalno ostaješ u nogometu?

Otkako je izašla vijest, zovu me od jutra. Negdje ću otići igrati, hoće li to biti treća, druga liga ili prva županijska, ne znam.

Misliš li da će NK Zadar uskoro stati na noge? 

Mislim da nažalost neće, ali nešto u meni ipak govori da se tu može napraviti dosta toga i da se može izbjeći stečaj. Opet, kažem, pola mene je pesimistično, a pola kaže ovako. To sada Bog zna samo. E, sad, hoće li odgovorni ljudi u klubu sa vlasnikom, odnosno Gradom Zadarom ići u proces spašavanja ili neće, to je na njima.

Imamo četiri reprezetativca, a sada nam prijeti nestajanje. 

To je sramota za NK Zadar, za grad Zadar. Prije godinu i pol svi su se slikali sa Modriće, Subašićem, Livakovićem i Vrsaljkom, a sada smo u situaciji da našeg kluba možda više neće biti. No, kažem, možda. Iskreno se nadam da neće doći do toga.

Ima li Zadar danas pravih talenata, kao momaka koje smo spomenuli maloprije? 

Ima, no talenti odlaze. Sada je unazad 15 dana otišlo dosta igrača iz naše omladinske škole. Idu u Rijeku, Dinamo, Hajduk, što pokazuje koliko vrijede. Njima je svima san igrati u seniorima NK Zadra, ali kada vide ovo sve, ne znam baš kakva im je motivacija.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...