RAZGOVOR Vrsaljko: “Spreman sam dočekati Europsko prvenstvo, za mene je reprezentacija nešto posebno”

U redove Vatrenih nakon više od godinu dana vratit će se Šime Vrsaljko. Nogometaš Atletico Madrida na impresivan se način vratio na travnjake nakon ozljede te oduševio navijače u utakmici osmine finala Lige prvaka protiv Liverpoola. Ovog četvrtka je s njim u Madridu razgovarao reporter Dnevnika Nove TV Milan Stjelja.

Evo, Liverpool briljira, gotovo ga nitko ne može pobijediti, a onda dođu do vas i vašeg Atletica i završi tako kao što biste vi rekli, Englezi la pa pa…?

“A je, stvarno je fascinantna cijela ove sezona koju igraju u Premierligi, ali isto tako poznavajući Atletico Madrid, sve ekipe znaju da su to teške utakmice i da smo jako naporni, tako se to dokazalo i protiv njih. Mogu reći da ovaj rezultat nam je jako bitan i sigurno da neće biti laka utakmica tamo, ali mi smo spremni.”

Evo i mi smo bili na utakmici, nakon nje razgovarali s navijačima. Svi su vas pohvalili. Ne znam je li do vas došla ona šala s društvenih mreža, da je jedan navijač napisao da ste nakon utakmice došli doma i iz džepa izvadili ključeve od auta, novčanik i Sadia Manea.

“Došla je, došla je informacija do mene. To je meni ovako simpatično, ali strogo sam profesionalac i mislim da je svaka utakmica za sebe. Dajem maksimum na terenu i nastojim, kako u Ligi prvaka tako i u domaćem prvenstvu, nije bitno protiv koga igram i koja je momčad ispred nas da nastojim da tako praktički svakog mog suparnika pospremim u džep.”

“Reprezentacija je za mene nešto posebno”

Naravno, ovakav kvalitetan vaš povratak na terene je i sjajna vijest za izbornika Dalića. Pretpostavljam da i vi jedva čekate povratak među Vatrene?

“Je, hrvatska reprezentacija je za mene nešto posebno. To je za mene više od sporta i to je nešto što ja obožavam i sigurno da ću stvarno spreman dočekati Europsko prvenstvo i pomoći svojim suigračima da napravim jedan jako bitan rezultat na Europskom prvenstvu i uvjeren sam da mi to možemo i hoćemo.”

“U vašem odsudstvu isprofilirali su se neki novi igrači poput Vlašića i Petkovića. Može li Hrvatska imati možda poletniju ili čak kvalitetniju momčad nego li u Rusiji?

“Pa mislim da može. Svježa krv je uvijek dobro došla i nešto novo. Sa Brunom i sa Nikolom stvarno smo dobili jednu svježinu, jednu mladost i agresivnost u njihovoj mladosti. Ja i Bruno smo kao klinci živjeli zajedno. On je imao 14 godina, ja 16. Živjeli smo zajedno u 20 kvadrata i mogu reći da je to momak koji je meni čudno da i prije nije došao do nivoa na kojem je sad jer je uvijek imao stvarno nenormalne kvalitete. Mislim da je u reprezentaciji netko tko nam daje dimenziju više. Pokazali su da se na njih u budućnosti može računati i na Europskom prvenstvu sigurno da ćemo biti jači i motiviraniji, neću reći da ćemo biti motiviraniji kao na Svjetskom, ali sigurno da ćemo biti na tom nivou.”

“Zašto izbjegavati Srbiju?”

Znamo svoje suparnike u skupini, barem ona dva. To su Englezi i Česi. Trećeg još ne znamo, a to bi mogla biti Srbija. Biste li je voljeli izbjeći?

“Pa ne bih. Zašto izbjegavati nekog? Mislim da smo na takvom nivou i da je to sport. Bolje da u grupi odmah imamo vatru i da to sve rješavamo u grupi. Ako tu budemo na nivou, što ne sumnjam da nećemo biti, zašto ne? Ja sam za! Neka budu teške utakmice, neka bude napeto, neka navijači uživaju.”

I za kraj: koliko se često sjetite onog dočeka nakon Svjetskog prvenstva i koliko bi bilo lijepo da se nešto tako ponovi ovog ljeta?

“Uf… Pa neću reći da se često sjetim zato što kad se sjetim, dvije-tri minute se dobro osjećam, a onda me nekako tuga uhvati i zašto to sada još uvijek ne traje, zašto to još uvijek nije tako. Neka tako i bude. Mjesečno bar dva puta da se malo sjetim, ako naletim na neku sliku ili nešto, ali dapače, da… Zašto ne? Volio bih se ponovi i da to osjetim još jednom. Reprezentacija je ispred nas i napravit ćemo sve da rezultat bude zadovoljavajući, kako za nas, tako i za sve hrvatske navijače.”

Šime, puno vam hvala na odvojenom vremenu i mislim da dijelim mišljenje svih navijača reprezentacije kada kažem da jedva čekam da se vratite u reprezentativni dres.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...