Repriza 2005. iz Jazina; Ivanov: “Vratit ćemo Krešu kući”, Jusup poziva na fer navijanje

Finalni susret Zadra i Cibone u završnici Kupa Krešimir Ćosić gledat ćemo ponovno, nakon dugih petnaest godina.

Prvi put nakon 2005. godine i finala igranog u Jazinama, dvoje najvećih klupskih rivala hrvatske košarkaške scene susreću se ponovno u samoj Final EIGHT završnici Krešinog kupa.

Upravo u spomenutom posljednjem dvoboju igranom u zadarskom Hramu košarke, Zadar je na čelu s tadašnjim trenerom Rudolfom Jugom slavio protiv zagrebačkih ‘Vukova’ rezultatom 94 – 89.

Iste godine Zadar se okitio duplom krunom, osvojivši prvi naslov prvaka Hrvatske.

Iskusni zadarski strateg Danijel Jusup sa Zadrom je trofej Krešinog kupa podizao dva puta. Prvi 1998., a drugi 2003. godine kada je sa Zadrom slavio i naslov prvaka Goodyear lige (današnja ABA liga).

Dosta vremena je prošlo, čak trinaest godina od posljednjeg slavlja u Kupu i sveukupno dvanaest godina od posljednjeg trofeja Zadra.

Želje ne nedostaje, kao ni vjere i strasti, koja ‘čuči’ u gotovo svakom kutku zadarskih domaćinstava, iza svakog kantuna u gradu i u srcima čitave zadarske županije i šire.

U takvom, pravom sportskom duhu najavljeno je i finale Kupa.

“Možemo očekivati jednu dobru košarku, fer i korektnu igru kao i fer i korektno navijanje. Mislim da je to obaveza sviju nas da se predstavimo u što boljem svjetlu, kako igrači i stručni stožeri, tako i navijači na tribinama.” – poručio je trener Zadra Danijel Jusup i nastavio…

“Igrači su imali jučer slobodno jutro kako bi se malo osvježili, popodne smo imali trening. Priprema je odrađena, igrače sam pokušao više odmoriti nego naprezati. Nema tu puno filozofije. Oni znaju sve o nama, mi znamo sve o njima. To su momčadi koje se odlično poznaju, a uvijek ima detalja koji mogu biti izuzetno važni. Prošlu utakmicu su nas dobro isprašili, s 29 razlike u Draženovom domu. Bili su tada bolji u svim segmentima igre i iz toga moramo izvući neke pouke kao što moramo izvući pouku iz polufinalne utakmice sa Splitom kad smo se u završnici opustili. Košarka je takva igra da u jednom trenutku opuštanja možeš prosuti sve dobro što si radio do tada. Moramo biti koncentrirani od prve do posljednje minute protiv, tako jedne kvalitetne momčadi kao što je Cibona.” – istaknuo je Jusup.

U polufinalnoj utakmici protiv Splita, Zadar je izgledao toliko dobro i uvjerljivo, da se nakon prvog dijela učinilo kao da su ‘Žuti’ digli ruke, što ipak, na kraju nije bio slučaj, obzirom da su značajno smanjili zaostatak prije isteka vremena.

“Mislim da smo defanzivno, s energijom i fizikalijama bili dobri protiv Splita. Svidjelo mi se kako je to sve izgledalo. Da li će to biti dovoljno i protiv Cibone, ne znam. Moramo prije svega biti u obrani i u skok igri uvjerljivi ako mislimo stići do trofeja. Glavni cilj je spriječiti tu tranziciju Cibone gdje su izuzetno kvalitetni posebno preko Rebeca i Ramljaka, koji jako dobro i brzo prenose loptu. Moramo dobro trčati naprijed i nazad. Kad bi ispunili taj cilj onda bi sigurno mogli biti zadovoljni.” – zaključio je trener Zadra.

Kapetan zadarskih redova Ive Ivanov nije skrivao uzbuđenje što će pred svojom publikom predvoditi momčad u novoj prilici za osvajanjem najdražeg trofeja.

“Napokon finale u Krešinom domu. Nadam se da ćemo nakon 12 godina konačno donijeti jedan trofej u naš grad. Cibona je veliki rival i odličan protivnik, tako da vjerujem da ćemo uz podršku naše publike svi zajedno slaviti i vratiti Krešu kući.”

Zadar igra lijepu košarku na ovogodišnjem Final EIGHT-u Krešinog kupa i nije potrebno posebno naglašavati koliko bi svima značilo eventualno slavlje domaćina protiv Cibone.

“Manje-više o njima sve znamo i čeka nas sigurno teška i neizvjesna utakmica. Svi u svlačionici su svjesni situacije i za koji klub igraju. Zadar je već 12 godina bez trofeja i svi znamo da je potreban taj trofej i gradu i navijačima i klubu. Zato se nadam da će svi večeras pokazati svoje pravo lice.”

Finale Kupa Krešimir Ćosić zakazano je s početkom u 17:30 sati. Košarkaškom spektaklu u Zadru nazočiti će posjetitelji i košarkaški zaljubljenici iz svih krajeva Hrvatske.

Ulaznice za finalni dvoboj još je popriličan broj te predlažemo da ne čekate posljednji trenutak, jer se na ulazima u i ispred glavne dvorane Športskog centra Višnjik očekuje velika gužva uoči početka utakmice.

Cijena ulaznica je 40,00 kuna za gornje tribine, odnosno 50,00 kuna za teleskope.

Radno vrijeme blagajni Višnjika je od 10 sati prijepodne do 18 sati navečer.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...