Sa 6,8 milijuna oprema se Centar za kreativne industrije, težište na audiovizualnoj i IT industriji

Na zadnje održanom Kolegiju župana rečeno je kako je Ustanova za razvoj kompetencija, inovacija i specijalizacija Zadarske županije INOVAcija zatražila od Zadarske županije suglasnost za nabavu opreme za budući Centar, a riječ je novcu za namještaj, scensku mehanizaciju, scensku rasvjetu i multimediju. INOVacija planira potrošiti 6,8 milijuna kuna s PDV-om.

„Raspisan je natječaj za opremanje Centra. S obzirom na to da je riječ o preko milijun kuna o tome treba odlučiti Županijska skupština. To će biti inkubator za kreativne djelatnosti. Tamo će biti smješten Filmski ured, pa više nećemo morati plaćati skupi mjesečni najam na Trgu tri bunara, imat ćemo tamo najmodreniju i najsuvremeniju opremu za audio i video snimanja. Želimo omogućiti mladim ljudima – računalnim stručnjacima da u tom prostoru mogu razvijati svoje ideje. Bit će prostora za održavanje raznih radionica i edukacija“, rekao je pročelnik Lovro Jurišić.

Nabava opreme za Centar za kreativne industrije dio je projekta “Centar za kreativne industrije” koji se financira iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Ukupna procijenjena vrijednost projekta iznosi 30.166.449 kuna, od kojih bespovratna sredstva iznose 19.972.831 kuna.

Provedba projekta započela je 3. rujna 2018. godine, a trajat će 24 mjeseca. Cilj projekta je dakle, izgradnja i opremanje specijaliziranog poduzetničkog inkubatora za kreativnu industriju s težištem na audiovizualnu i IT industriju.

Realizacijom projekta doprinijet će se jačanju konkurentnosti navedenog sektora gospodarstva i povećanju zaposlenosti.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...