Skupljanje zaliha zbog virusa; Konzum i Spar: “Bilježimo povećanje prometa. Skladišta su nam dobro opremljena!”

Iz trgovačkih lanaca Konzum i Spar u utorak su kazali da bilježe veći promet, što se može povezati s pojavom koronavirusa u Hrvatskoj i okolnim zemljama, dok iz Lidla poručuju da nisu zamjetili porast prodaje osnovnih namirnica.

“Unatrag nekoliko dana bilježimo povećanje prometa te pojačanu poslovnu aktivnost u svim prodavaonicama kao i u Konzumovoj internet prodavaonici. Unatoč povećanoj potražnji, imamo adekvatne zalihe svih artikala te su naše prodavaonice i skladišta dobro opremljeni”, odgovorili su iz Konzuma na upit je li zbog pojave koronavirusa zabilježen rast prometa.

Kako ističu iz tog trgovačkog lanca, poduzimaju sve mjere preventivne zaštite sukladno preporukama te naputcima Zavoda za javno zdravstvo, Ministarstva zdravstva i Svjetske zdravstvene organizacije. “Provodimo pojačane higijenske i sanitarne mjere u lancu opskrbe, u prodavaonicama i uredskim prostorima te smo pripremili i edukacijsku uputu za sve naše zaposlenike”, istaknuli su iz Konzuma.

Iz Spara Hrvatska su također odgovorili da je zabilježen veći promet u njihovim prodavaonicama.

“Zabilježen je veći promet u našim prodavaonicama te se brinemo da imamo dovoljno količina potrebne robe za naše kupce. Pratimo najnovije informacije te smo u kontaktu s nadležnim institucijama i slijedimo sve upute kako bi osigurali maksimalnu zaštitu za svoje zaposlenike i za kupce”, stoji u odgovoru Spara.

Međutim, iz trgovačkog lanca Lidl Hrvatska odgovorili su da nisu primjetili porast prodaje osnovnih namirnica. “Lidl Hrvatska nije primijetio porast prodaje osnovnih namirnica”, stoji u odgovoru iz Lidla.

Iz Kauflanda su, pak, odgovorili kako ne daju podatke o prodaji svojih proizvoda.

Dukat bilježi veće narudžbe trajnih proizvoda

Iz mljekarske industrije Dukat rekli su da od jučer primaju povećane narudžbe trgovačkih lanaca za trajne proizvode i proizvode s užim rokom trajanja – primarno trajnog mlijeka, vrhnja za kuhanje, maslaca i topljenih sireva. Dukat je spreman odgovoriti na očekivan porast potražnje, kažu u toj kompaniji.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...