Srednjoškolcima koji su oslikali mural na Višnjiku uručena zahvalnica

Športski centar Višnjik i Škola primijenjene umjetnosti i dizajna Zadar uspostavili su i održavaju kvalitetnu suradnju. Jedan od oblika suradnje bilo je i oslikavanje plohe istočnoga zida zatvorenog bazenskoga plivališta u neposrednoj blizini rolališta/klizališta, te Dječjega vrtića Radost koji će uskoro otvoriti vrata za zadarske predškolce.

Mural koji su osmislili i na zidnu plohu prenijeli učenici Škole primijenjene umjetnosti i dizajna Zadar već dosta vremena uljepšava ŠC Višnjik.

– Ideja o suradnji sa Školom primijenjene umjetnosti i dizajna Zadar primljena je u dobroj vjeri. ŠC Višnjik veliki je prostor koji kontinuirano želimo činiti ljepšim pa smo sa školom dogovorili mural koji će sadržavati motive iz sporta i rekreacije. Počašćeni smo suradnjom sa Školom primijenjene umjetnosti i dizajna Zadar i suradnju ćemo svakako i nastaviti – kaže Denis Karlović, direktor ŠC-a Višnjik.

U ime ŠC-a Višnjik Karlović je izaslanstvu škole, predvođeno ravnateljicom Marjanom Bakmaz, predao prigodnu zahvalnicu za dosadašnju kvalitetnu suradnju, te doprinos škole na uljepšavanju Višnjika.

– Nama je drago što naša škola na svoj način sudjeluje u uljepšavanju Višnjika čime se, uz ostalo, afirmiraju i naši učenici, profesori i mentori – rekla je ravnateljica Marjana Bakmaz.
Skupinu koja je osmislila mural, potom i oslikala zidnu plohu, vodio je profesor Josip Švaljek.

– Riječ je o skupini maturanata iz 4. c razreda, o našim slikarima. Osmislili smo skice, razradili ideju, donijeli odluku kako će mural izgledati i dio slobodnog vremena posvetili njegovoj izradi. Naši su učenici veoma daroviti i perspektivni i dalje ćemo rado surađivati s Višnjikom – kaže Josip Švaljek.

Skupinu slikara činili su Marijan Begović, Matteo Perković i Manuel Šestan Šimićev. U šali – prema inicijalu njihovih imena – moglo bih se nazvati „3 M“!

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...