boravio u genovi

Stigli nalazi; Zadarski pomorac negativan na koronavirus

Ilustrativna fotografija
Tamni način

Iz klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević“ u Zagrebu stigli su nalazi osobe koja je jučer zaprimljena u zadarsku Opću bolnicu koji su negativni na koronavirus. Nakon pregleda dežurnih liječnika utvrđeno da se vjerojatno radi o jednoj vrsti prehlade, ali za svaku sigurnost uzeti su njegovi uzorci i poslani na analizu. Radilo se o pomorcu koji je boravio u Genovi.

Do 15 sati u zdravstvene ustanove Zadarske županije nije se javila niti jedna osoba sa simptomima koronavirusa.

U nastavku prenosimo priopćenje Stožera civilne zaštite Hrvatske:

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova izdalo je preporuke za putovanje kojim građane poziva na oprez i detaljnije informiranje prije puta u Talijansku Republiku:

(www.mvep.hr/hr/mediji/priopcenja/preporuka-za-putovanje-u-talijansku-republiku,32690.html)

Hrvatskim državljanima preporučuje se pridržavanje preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo: www.hzjz.hr/sluzba-epidemiologija-zarazne-bolesti/pitanja-i-odgovori-o-novom-koronavirusu-2019-ncov/

Svi građani koji imaju simptome prehlade, a nisu bili u talijanskim pokrajinama Lombardiji i Venetu unazad 14 dana ne trebaju se javljati liječnicima-epidemiolozima, već mogu kontaktirati svog liječnika obiteljske medicine.

Osobe koje su unazad 14 dana boravile u spomenutim talijanskim regijama, a ne kašlju, nemaju povišenu temperaturu ili druge znakove prehlade, trebaju se javiti nadležnom liječniku-epidemiologu čiji broj mogu dobiti preko županijskih centara 112.

Osobe koje kašlju i imaju povišenu temperaturu i druge znakove prehlade, a boravile su unutar 14 dana u gore spomenutim talijanskim regijama, imaju obvezu javiti se nadležnom liječniku-epidemiologu radi daljnjih uputa.

Zbog povećanog interesa javnosti i medija, Ministarstvo zdravstva i Hrvatski zavod za javno zdravstvo  svakoga dana u 15 sati na svojim mrežnim stranicama objavljuju najnovija saznanja o novom koronavirusu: www.hzjz.hr/medunarodna-istrazivanja/koronavirus-najnoviji-podatci/

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske će kontinuirano pratiti daljnji razvoj situacije te u skladu s tim poduzimati odgovarajuće mjere, s naglaskom na analize potreba i utvrđivanje aktivnosti u narednom razdoblju.

Ostavi komentar koristeći Facebook

Tagovi:


 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar