Stižu ozbiljno pogoršanje i veliki problemi, Vakula najavio olujne vjetrove

Danas stiže pogoršanje vremena, a to će se najviše odraziti u snažnom i olujnom vjetru u mnogim krajevima zemlje, najavljuje Zoran Vakula u vremenskoj prognozi na HRT-u.

Osim vjetra, i oblaka će diljem Hrvatske biti više nego tijekom vikenda, a mjestimične kiše u ponedjeljak prijepodne uglavnom na sjevernom Jadranu i u gorju, kasnije i u mnogim drugim krajevima, piše ovaj HRT-ov meteorolog.

U nastavku tjedna vrijeme će, piše, i dalje biti promjenjivo, povremeno uz uglavnom malo kiše, češće u kopnenom području, gdje je moguća i poneka snježna pahulja, osobito u gorju u drugom dijelu srijede. Vjetar će u većini unutrašnjosti biti slabiji nego u ponedjeljak, ali će na Jadranu i sljedećih dana povremeno biti jak, mjestimice i olujan, i to ne samo jugozapadni i jugo nego gdjekad i bura.

Ponedjeljak: vjetrovito, iznadprosječno toplo, ponegdje kiša…

U ponedjeljak prijepodne u Slavoniji, Baranji i Srijemu djelomice sunčano. Poslijepodne oblačnije, a krajem dana mjestimice kiša. Bit će vjetrovito, uz umjeren i jak jugozapadni vjetar. Jutarnja temperatura zraka od 3 do 5 °C, a najviša dnevna između 14 i 16 °C.

I u središnjoj će Hrvatskoj biti iznadprosječno toplo te promjenjivo oblačno i vjetrovito. Poslijepodne i navečer ponegdje će biti kiše. Puhat će umjeren i jak, u višim predjelima na udare i olujan jugozapadnjak.

Na sjevernom Jadranu i u gorju većinom oblačno i vjetrovito. Povremeno će biti kiše, a mogući su i pljuskovi s grmljavinom. Puhat će umjeren i jak, mjestimice na udare i olujan jugozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka od 2 do 4 °C, uz obalu između 9 i 12 °C. Najviša dnevna uglavnom između 10 i 14 °C.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...