Talijan u izolaciji u riječkom KBC-u, sumnja se na koronavirus

Na Klinici za infektivne bolesti KBC-a Rijeka u subotu poslijepodne je hospitaliziran talijanski državljanin zbog respiratornih smetnji. Obzirom na sumnjive simptome te prema uputama epidemiološke službe pacijent je smješten u izolaciju, odgovoreno je sinoć iz KBC-a Rijeka na upit Novog lista, nakon što su dobili informaciju da je u riječkoj bolnici zaprimljen pacijent iz Italije kod kojega se sumnja na zarazu koronavirusom, piše Novi list.

Iako nitko nije službeno spomenuo koronavirus, iz KBC-a navode kako će “potrebni uzorci biti poslani na analizu u Kliniku za infektivne bolesti ‘Dr. Fran Mihaljević’ u Zagrebu, kako bi se utvrdilo o kakvoj je infekciji riječ”.

Novi list neslužbeno saznaje kako će rezultati analize biti poznati najvjerojatnije danas poslijepodne, kada će se sa sigurnošću moći odrediti je li pacijent zaražen koronavirusom ili je riječ o nekoj drugoj bolesti, piše Novi list.

Vijest o sumnji na pojavu zaraze koronavirusom u Rijeci nije mogla doći u gorem trenutku, večer uoči Međunarodne karnevalske povorke na kojoj će se u središtu grada okupiti deseci tisuća ljudi, što sudionika povorke, što gledatelja.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...