od srpnja do rujna

U prodaji karte za let do Budimpešte, Vir i Zadar među omiljenim su destinacijama mađarskih turista

Ilustrativna fotografija
Tamni način

Zadar i Budimpešta po prvi će puta biti povezani direktnom aviolinijom u ljetnom redu letenja. Riječ je o liniji vodećeg europskog niskotarifnog avioprijevoznika Ryanaira koja će prometovati od srpnja do rujna 2020. godine i to dva puta tjedno – utorkom i četvrtkom, a let će trajati 1 sat i 15 minuta.

„Uvođenje novog leta Ryanaira koji će u ljetnom redu letenja po prvi puta povezati Zadar i Budimpeštu odlične su vijesti za cjelokupni turistički sektor, posebice kada znamo da se mađarsko tržište nalazi među top 10 tržišta s kojih ostvarujemo najveći turistički promet. Odlične efekte očekujemo i za brojne destinacije u Zadarskoj županiji, posebice za Vir i Zadar koji se nalaze među omiljenim destinacijama mađarskih turista“, izjavio je direktor HTZ-a Kristjan Staničić.

Dodajmo kako je tijekom prošle godine u Hrvatskoj s mađarskog tržišta ostvareno više od 644 tisuća dolazaka i gotovo 3,3 milijuna noćenja što u odnosu na 2018. predstavlja rast od 3 posto, dok je u Zadarskoj županiji s mađarskog tržišta lani ostvareno oko 90 tisuća dolazaka i 554 tisuće noćenja.

Prvi let između Budimpešte i Zadra zakazan je za 2. srpnja 2020. godine, a karte su već dostupne putem web stranice Ryanaira.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar