U srijedu na zadarskim ulicama akcija “Brzina”, evo što će se sve kontrolirati

U srijedu, 05. veljače 2020. godine u vremenu od 8 do 14 sati na prometnicama na području grada Zadra, policijski službenici Postaje prometne policije Zadar, provesti će preventivno-represivnu akciju “BRZINA”.

Obuhvaćati će se prekršaji koji su najčešće u uzročno-posljedičnoj vezi s nastankom najtežih prometnih nesreća, odnosno osnovni cilj akcije je suzbijanje prekršaja upravljanja motornim vozilima  prekršaji vožnje pod utjecajem alkohola-droga, upravljanja prije stjecanja prava na upravljanje ili pod zabranom, kao i nepoštivanje dopuštenih brzina kretanja vozila, pretjecanje, prolazak za vrijeme trajanja crvenog svijetla, upravljanje tehnički neispravnim i neregistriranim vozilima, te drugih  teških prekršaja koji predstavljaju grubo kršenje prometne discipline.

– Pozivamo vozače da poštuju ograničenja brzine na cestama po kojima voze i da ne voze ako su konzumirali alkoholna pića. Vozači koji voze brzinama većim od dopuštenih i pod utjecajem alkohola, osim što ugrožavaju svoju sigurnost, ugrožavaju i sigurnost svih drugih sudionika u prometu, kažu iz zadarske policije.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Jutarnja kronika dostupna je i na svim ovim sjajnim podcast platformama:

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...