Svečanosti prisustvovao i načelnik Vrsi - Luka Perinić

Uručeno 28 ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava iz programa “Zaželi”

Ilustrativna fotografija
Tamni način

Predstavnicima jedinica lokalne samouprave i neprofitnih organizacija, predsjednik Vlade Andrej Plenković, ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović te ravnatelj HZZ-a Ante Lončar predali su 28 ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava u okviru poziva “Zaželi – program zapošljavanja žena”.

Poziv “Zaželi – program zapošljavanja žena” u skladu je s europskim i nacionalnim preporukama o unaprjeđenju položaja žena na tržištu rada i zaštite prava žena. U skladu je i sa smjernicama politika zapošljavanja država članica EU s naglaskom na promicanje socijalne uključenosti i suzbijanja siromaštva pogotovo uzevši u obzir da će se kao sudionice ovih aktivnosti uključivati žene koje su u nepovoljnom položaju na tržištu rada, a koje će skrbiti o starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju. Projekt provode jedinice lokalne uprave i samouprave i neprofitne organizacije u trajanju do 30 mjeseci, a namijenjen je zapošljavanju žena starijih od 50 godina s najviše završenom srednjom stručnom spremom.

Općini Vrsi dodijeljeno je 1,1 milijuna kuna, a ugovor je preuzeo načelnik Luka Perinić.

Ponosan sam što će naša lokalna samouprava sudjelovati u ovom hvalevrijednom i ohrabrujućem projektu za žene koje se smatraju neželjenima u poslovnom svijetu, a ujedno ćemo kroz palijativnu skrb olakšati svakodnevicu te poboljšati kvalitetu života korisnicima, kazao je Perinić.

Ukupni iznos bespovratnih sredstava iznosi nešto manje od 500 milijuna kuna, a dolaze iz Europskog socijalnog fonda. Današnje potpisivanje ugovora bilo je zadnje, čime je završena faza 1 te kreće realizacija projekta.

Ostavi komentar koristeći Facebook