Uvjetna kazna Zadraninu koji se BMW-om zabio u estonske turiste, razbijao im auto i ganjao ih ulicama

M.B. (22) je BMW-om X5 pretjecao Renault Traffic sa šest estonskih državljana, među kojima i dvoje djece u dobi od pet i šest godina. Bilo je to 18.srpnja 2017. nešto iza 2.30 sati na cesti od Kožina pa do predjela Mazija kod Briševa blizu Zadra. Vozio je s 1.45 promila alkohola. Uključujući se u promet, retrovizorom svojeg automobila zapeo za lijevi kraj Renaulta.

Vozač iz Estonije zaustavio je Renault i upalio treptajuća svjetla kako bi se uvjerio da su svi neozlijeđeni. No M.B. se vratio i svojim automobilom poprečno stao ispred auta Estonca. Teleskopskom palicom dugom 75 centimetara snažno je udario po njegovom vjetrobranskom staklu!

Estonci su u strahu odmakli unatrag i pobjegli u smjeru Zadra, a M.B. krenuo je za njima. U vožnji ih je pokušavao izgurati s ceste, udarajući BMW-om u lijevu i stražnju stranu njihovog automobila. Estonci su došli do parkirališta trgovačkog centra i u strahu vozili u krug, pišu 24sata.

M.B. je izišao je iz auta te ponovno stao udarati palicom po prednjem vjetrobranskom staklu njihovog automobila! Estonci su ponovno pobjegli, u smjeru Bokanjca, a Zadranin je nastavio voziti iza njih i ponovno ih pokušavao izgurati s ceste, udarivši ih dvaput vozilom odostraga. Došavši do kružnog toka na predjelu Mazija, u pokušaju da ih opet udari automobilom, sletio je s ceste.

Sin zadarskog poduzetnika i bivši kandidat za vijećnika gradskog vijeća dobio je kaznenu prijavu za općeopasnu radnju te za oštećenje tuđe stvari. Na Prekršajnom sudu u Zadru rekao je da se osjeća krivim, da mu je žao i da je svjestan da je neprimjereno reagirao.

Rekao je da inače ne vozi pod utjecajem alkohola i da mu je kazna prestroga, no sud to nije uvažio. Dobio je, naime, godinu zatvora s uvjetom na tri godine, što znači da neće ići u zatvor ako u tri godine ne napravi slično kazneno djelo. U suprotnom ga čeka godina dana zatvora.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...