Vraća se ABA, nemamo pravo na pogrešku; Fundić: “Ne preostaje nam ništa nego da vjerujemo”

Zadarski redovi ove subote, u sklopu 20. kola ABA lige, dočekuju trenutno sedmoplasiranu momčad regionalnog natjecanja, beogradski FMP.

Prva utakmica od predstojeća tri kola regularnog dijela sezone od iznimne je važnosti, jer će odlučiti sudbinu Zadrana u elitnom abaligaškom društvu, a nije potrebno previše ponavljati kako Zadar prava na pogrešku više nema.

Izravna borba za ostanak vodi se protiv momčadi Mege Bemax, u čijim je redovima prethodnih sezona bio i Stefan Fundić. Ovosezonski centar Zadra je i najavio subotnji dvoboj u Krešinom domu.

“Očekuje nas utakmica s FMP-om, koja je sigurno, barem po mom mišljenju jedna od boljih ekipa ABA lige, igraju stvarno odlično. Mi se spremamo, tražimo našu šansu. Igramo kod kuće, Zadar kad igra kod kuće, jedino rješenje je pobjeda. Dat ćemo sve od sebe da to i postignemo.” – poručio je Fundić i nastavio…

“Očekujemo utakmicu u jednom dobrom raspoloženju, da damo svoj maksimum. Svaka pobjeda nam je sad neophodna u ABA ligi. Bez Ivanova smo, svi ostali smo više-manje unutra 100%. Dat ćemo sve od sebe da pobijedimo.”

Miljenik zadarske publike otkrio je i koliko njegovi suigrači te on osobno vjeruju u ostanak u ABA ligi.

“Ne preostaje nam ništa drugo nego da vjerujemo. To je to. Ostala su tri kola, moramo utakmicu po utakmicu, moramo u svakoj dati sve od sebe da dođemo do pobjede, pa koliko god da je to. Vidjet ćemo je li to dovoljno.”

Beogradska momčad ove sezone igra sjajnu košarku, a Fundić potvrđuje kako je to plod sustavnog rada u FMP-u, ali i kako Zadar nije bez šansi u ovom dvoboju.

“Često sam u svojoj karijeri igrao protiv FMP-a i situacija se kod njih godinama unazad ne mijenja. Uvijek su im u rosteru mladi momci, atletični su i trče dobro kao što su i dobro vođeni s klupe. Naš zadatak je da iskoristimo neke svoje prednosti u odnosu na njih kako bi zaključili utakmicu na željeni način.”

Trener Danijel Jusup slaže se s Fundićem i biranim riječima ponovno naglašava kako je riječ o kvalitetnom sastavu, koja po njemu igra najbolju košarku u regionalnom natjecanju.

“Petnaestak dana smo bili nekako izvan ABA lige i više zaokupljeni domaćim obavezama. Večeras imamo protivnika koji imaju izuzetno razvijen i kvalitetan sustav već godinama. To su mlađi dečki i kad ispadne jedan, upadne drugi i ne osjeti se velika promjena. To je znak da im sustav funkcionira, jer se ne zavisi od jednog ili dva igrača i sve sustav uspije na kraju kompenzirati. Još sam prije rekao da je FMP momčad koja igra najbolju košarku, naročito u prvom dijelu lige. Mislim da smo sada fizički dovoljno spremni i da im možemo odgovoriti što se tiče energetskog dijela i trke, pogotovo što igramo kući.”

Iskusni zadarski strateg iznio je i glavne prednosti koje krase FMP…

“Imaju široki roster i primjer su svima nama u regiji kako treba raditi. Ispadne im jedan igrač oni će opet naći nekog drugog. Ispadne Đorđević upada Šešlija ili Tejić, ispadne Pot dođe Đoković ili Uskoković… to je ono čemu Zadar treba težiti da bude sutra jedan klub koji će se bazirati na sustavu kao što ga ima FMP. Onaj potencijal koji imaš iz svog dvorišta iskoristi maksimalno, a kad ti nešto fali dovede se sa strane jednog ili dva igrača. Tako ja na to sve gledam.”

Posljednji ogled u Beogradu nije bio najsvjetliji primjer zadarskog sastava i završio je porazom od -27 poena, točnije 94 – 67.

“Tamo su nas baš onako razbili i bili su motivirani. Mislim da Allen nije igrao u toj utakmici, ali jednostavno smo upali u njihovu mašinu i kad je tako onda ih je teško zaustaviti.” – zaključio je Jusup.

Utakmica je na rasporedu u subotu, a sudačko podbacivanje zakazano je za 20 sati.

Našoj momčadi potrebna je maksimalna podrška s tribina Krešinog doma. Već nebrojeno puta smo pokazali cijeloj košarkaškoj sceni što je sve Zadar u stanju na krilima svoje vjerne publike.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...