Vrkiću kazna neće biti produžena, kažnjeni zaposlenici zatvora

Anti Vrkiću (40) koji je pobjegao iz šibenskog zatvora 12. veljače, zatvorska kazna neće biti produžena, doznaje ŠibenikIN u Ministarstvu pravosuđa nakon što je bjegunac pronađen i vraćen u zatvora.

Bjegunac Ante Vrkić, koji je pronađen u Obrovcu osam dana nakon bijega, priveden je na daljnje izdržavanje kazne zatvora, a u stegovnom postupku bit će mu izrečena propisana stegovna mjera, koja neće biti produljena zatvorska kazna.

– Temeljem Kaznenog zakona propisana je kazna za poticanje ili pomaganje u bijegu zatvoreniku, dok sami bijeg nije. Također, odredbama Zakona o izvršavanju kazne zatvora, propisano je kako je bijeg teži stegovni prijestup – odgovorili su iz Ministarstva pravosuđa na upit portala ŠibenikIN.

Osim prema Vrkiću, stegovni postupci pokrenuti su i prema pravosudnim policajcima za koje je utvrđeno da su nemarno obavljali posao, što je pogodovalo bijegu.

– Okolnosti koje su dovele do bijega zatvorenika su utvrđene te su zbog propusta u obavljanju poslova Odjela osiguranja protiv službenika pravosudne policije pokrenuti odgovarajući stegovni postupci, kao i udaljenja iz službe. Također, voditelj Odjela osiguranja, zbog uočenih propusta u sigurnosti, raspoređen je na poslove niže složenosti – kazali su u resornom Ministarstvu za ŠibenikIN.

Podsjetimo, Vrkić je iz šibenskog zatvora pobjegao 12. veljače u poslijepodnevnim satima, a slobode se dokopao preskočivši zid zatvora, potvrdio je tog dana za ŠibenikIN dobro upućen izvor. Prije nego je pobjegao, Vrkića su, kao zaposlenika zatvorske kuhinje, poslali da iznese kantu za smeće.

Presudom Općinskog suda u Zadru bio je osuđen je na četiri godine i četiri mjeseca zatvora zbog teške krađe.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...