Nezavisni saborski zastupnik i zadarski profesor filozofije

Vučetić: “Da je Tuđman živ nastavio bi usmrćivati ljudska prava”

Ilustrativna fotografija
Tamni način

Nezavisni saborski zastupnik i zadarski profesor filozofije Marko Vučetić gostovao je u Novom danu.

Predsjednik kluba HDZ-a Branko Bačić je jučer kazao kako bi prvi predsjednik Franjo Tuđman ratificirao Istanbulsku konvenciju.

Naš Ivan Skorin je nezavisnog saborskog zastupnika Marka Vučetića upitao što smatra da bi Franjo Tuđman napravio da je živ.

“Da je Tuđman živ nastavio bi usmrćivati ljudska prava, kao što je radio dok je vladao Hrvatskom u punom smislu riječi, jer je negirao demokratsku volju”, kazao je Vučetić i nastavio:

“O bratoubilačkom ratu u HDZ-u je teško govoriti s obzirom da ja smatram da oni djeluju na razini različitih životinjskih vrsta, tako da mi možemo govoriti o tome da je evolucija našoj generaciji priuštila jedan povlašteni uvid u to kako se odigrava onaj rat kada životinja umisli da provodi ljudska politike. Radi se isključivo o obilježavanju teritorija, snage i moći, a teritorij, snaga i moć ne pripada onih humanim svojstvima.”

Osvrnuo se i na slučaj gay para koji već neko vrijeme pokušava udomiti dijete. Vučetić kaže kako odgoj djece nije seksualni čin te kako su oni koji ga tako vide manijakalni.

“Moja teza o manijakalnosti proizlazi iz onog temeljnog, a to je da odgoj djece nije seksualni čin. Onaj tko se poziva na seksualnost udomitelja očito zbog svoje pseudomanijakalnosti ili manijakalnosti smatra da se seksualnošću dijete odgaja”, ističe Vučetić.

“I pozvao sam i prozvao sve one koji smatraju da je odgoj djeteta ili onog udomljenika seksualni čin, da nisu ništa drugo nego manijaci, da se suoče sa svojom manijakalnom argumentacijom i pozicijom. Ako Hrvatska želi biti sekularna država ona ne može počivati na vjerskim istinama”, smatra nezavisni saborski zastupnik Vučetić.

Osvrnuo se i na rasplet situacije vezano uz GUP te odnos premijera Plenkovića i gradonačelnika Zagreba Milana Bandića. Vučetić smatra kako se radi o istom pogledu na politiku, o gotov istom političkom plemenu te kako razlike suštinski nema.

“To je sve po starom, ovo je samo jedna emocionalna ekstaza i ispražnjenje emocionalno, kako god želimo promatrati stvari.

Ne bih stvari gledao u realciji između HDZ-a i Bandića, jer je tu radi o gotovo istim interesima, različitim protagonistima. I Bandić se poziva na mnoge pritiske koji dolaze od braće Brkić koji žele kadrovirati u gradu Zagrebu, kao da njegovo kadroviranje nije sukladno kadroviranju braće Brkić. Radi se o istom pogledu na politiku, o gotovo istom političkom plemenu”, kaže Vučetić.

“U ovom slučaju je pohvalan građanski aktivizam i zdravih oporbenih snaga u Zagrebačkoj skupštini, to trebamo pohvaliti. U Gradskoj skupštini napokon imamo jedan artikulirani govor koji proizlazi iz zabrinutosti za grad, ne iz zabrinutosti na financije koje se stvaraju na temelju političkog položaja”, smatra Vučetić.

Ostavi komentar koristeći Facebook

Tagovi:


 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar