WhatsApp ukida podršku za milijune smartfona, je li i vaš među njima?

Popularna aplikacija za brbljanje od sad više neće podržavati pojedina starija izdanja operativnih sustava.

Sudeći prema informacijama na službenoj web stranici WhatsAppa, ta aplikacija podržava modele iPhonea s izdanjima operativnog sustava iOS 9 i novija, Androide s izdanjem 4.0.3 i novija, kao i pojedine uređaje s izdanjem operativnog sustava KaiOS 2.5.1 i novija, uključujući modele JioPhone i JioPhone 2.

Ako koristite smartfon s Androidom 2.3.7 i prethodnim izdanjima, odnosno iOS-om 8 i izdanjima prije njega imamo lošu vijest za vas: podrška za WhatsApp za njih je ukinuta od 1. veljače ove godine.

Prema podacima Googleovog Dashboarda iz svibnja 2019. godine, 0,3 posto od 2,5 milijardi korisnika Androida (njih 75 milijuna) i dalje koriste Gingerbread 2.3.7 ili neko starije izdanje. Apple ne objavljuje takve podatke za iOS.

Jednostavno rješenje ovog problema je nadogradnja smartfona s Androidom ili iOS-om na novije izdanje operativnog sustava. To je i inače preporučljivo jer softverske nadogradnje donose nove i poboljšane funkcionalnosti, kao i zakrpe za sigurnosne propuste.

Ako imate uređaj prestar za nadogradnju nemate izbora – morat ćete nabaviti novi smartfon želite li nastaviti koristiti WhatsApp.

WhatsApp je, prema podacima tvrtke Sensor Tower, bila aplikacija s najviše preuzimanja tijekom protekle godine. Zabilježila ih je više od 850 milijuna, oko 150 milijuna više nego drugoplasirani TikTok, piše Digital Trends.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...