Zahvaćeni su i iOS i Android uređaji

WhatsApp ukida podršku za milijune smartfona, je li i vaš među njima?

Ilustrativna fotografija
Tamni način

Popularna aplikacija za brbljanje od sad više neće podržavati pojedina starija izdanja operativnih sustava.

Sudeći prema informacijama na službenoj web stranici WhatsAppa, ta aplikacija podržava modele iPhonea s izdanjima operativnog sustava iOS 9 i novija, Androide s izdanjem 4.0.3 i novija, kao i pojedine uređaje s izdanjem operativnog sustava KaiOS 2.5.1 i novija, uključujući modele JioPhone i JioPhone 2.

Ako koristite smartfon s Androidom 2.3.7 i prethodnim izdanjima, odnosno iOS-om 8 i izdanjima prije njega imamo lošu vijest za vas: podrška za WhatsApp za njih je ukinuta od 1. veljače ove godine.

Prema podacima Googleovog Dashboarda iz svibnja 2019. godine, 0,3 posto od 2,5 milijardi korisnika Androida (njih 75 milijuna) i dalje koriste Gingerbread 2.3.7 ili neko starije izdanje. Apple ne objavljuje takve podatke za iOS.

Jednostavno rješenje ovog problema je nadogradnja smartfona s Androidom ili iOS-om na novije izdanje operativnog sustava. To je i inače preporučljivo jer softverske nadogradnje donose nove i poboljšane funkcionalnosti, kao i zakrpe za sigurnosne propuste.

Ako imate uređaj prestar za nadogradnju nemate izbora – morat ćete nabaviti novi smartfon želite li nastaviti koristiti WhatsApp.

WhatsApp je, prema podacima tvrtke Sensor Tower, bila aplikacija s najviše preuzimanja tijekom protekle godine. Zabilježila ih je više od 850 milijuna, oko 150 milijuna više nego drugoplasirani TikTok, piše Digital Trends.

Ostavi komentar koristeći Facebook

Tagovi: