Zadar nadigrao Šibenku, sjajna utakmica za Planinića

Dalmatinski derbi je dramaturški trajao prekratko za generalno dobar dojam. Šibenka je izdržala nešto više od 20 minuta nakon čega je vidljivo pala. Zadar je nadigrao Šibenku s rezultatom 103:76.

Šibenka je dobro krenula. Toni Nakić je ubacio 8 koševa za vodstvo gosta 14:6. Skoro cijelu prvu četvrtinu Šibenka je kontrolirala protivnikovu brzinu i vanjski šut. No izlaskom Nakića Zadar je preokrenuo i poveo s 37:24. Odlično razdoblje Amerikanca Ahmeda. Ipak do poluvremena Šibenčani hvataju kontakt i početkom nastavka samo je 40:38 za Zadar.

No sljedeću seriju domaćina Šibenka nije izdržala. Odlaskom Zadra na dvadesetak razlike momci su i s jedne i s druge strane počeli razmšljati o individualnim statistikama. Zadar je daleko šira ekipa i kada su se opustili bilo je i vrlo privlačnih sekvenci.

Trener Zadra Danijel Jusup nije u igru ubacivao Amerikanca Allena. Sjajno je minute iskoristio Jure Planinić završivši sa zvučnim “double double” učinkom od 20 koševa i 16 skokova. 20 poena imao je i Bashir Ahmed, a čak 16 u 12 minuta Fundić.

S druge strane napadački krasnu utakmicu odigrao je Toni Nakić. Postigao je 26 koševa uz 8 skokova. Pogodio je 9 od 11 lopti, ali podrška ostalih je uglavnom izostala. Tonko Vuko dodao je 19. Zadar je tako lakoćom održao prvu poziciju ispred Cibone i sada će na gostovanje Hermes Analitici, a Šibenka u nastavku prvenstva ima još jedno gostovanje kod Dubrave Furnir, piše HKS.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...