Zadar svladao Puntamiku, za finale Kupa će se boriti protiv “Žutih”

Zadarski košarkaši u četvrtfinalu završnog turnira Kupa Krešimir Ćosić svladali su gradske rivale Sonik Puntamiku 99 – 73 i u polufinalu će odmjeriti snage sa splitskim ‘Žutima’.

Utakmica, u kojoj su se Puntamičani dobro držali nekoliko minuta prije isteka prvog poluvremena (55 – 45), na koncu je u trećoj četvrtini odlučena u korist ‘Plavo-bijelih’, jer je prednost Zadra samo počela rasti.

Na krilima Martina Junakovića Zadar je u prvom dijelu utakmice držao sve pod kontrolom, a upravo Junaković bio je prvo ime gradskog derbija. Zanimljivo, svojih 19 poena ubilježio je još u prvom poluvremenu, u kojem je gotovo sve što je ‘probao’ završavalo sigurnim poenima za Zadrane.

Osim Junakovića, dobru partiju pružili su Siriščević i Gilbert s 14 poena, kapetan Ive Ivanov s 12 te Uljarević i Mavra s 11 ubačaja.

Trener Zadra Danijel Jusup smatra da Zadar može i mora bolje.

“Krenuli smo s jednom obranom, nije išlo. Na početku sam imao dojam da oni prelagano zabijaju, pa smo promijenili malo obranu, počeli smo preuzimati. Kad smo počeli preuzimati, mislim da smo ih tu malo zbunili, nisu na to računali. Znali smo da su izuzetno opasni u šutu za tri poena. Na takav način smo uspjeli to zatvoriti. Ako mislimo proći sutra, morat ćemo biti puno bolji. Jesmo dobili danas, ali u ekipi ću morati osjetiti veće zajedništvo ako sutra mislimo dobiti utakmicu.” – poručio je Jusup.

Karlo Uljarević ne dvoji kako će Zadar morati odigrati čvršće u obrambenoj liniji.

“Dobra utakmica. Mislim da smo prvo poluvrijeme malo lošije odigrali. U drugom smo malo stisli jače i poveli na neku malo veću razliku. Mislim da nismo danas pokazali sve što možemo. Nismo odigrali toliko dobru utakmicu, pogotovo u obrani, ali na kraju smo pobijedili utakmicu. Ušli smo u polufinale, to se jedino računa.” – zaključio je Karlo Uljarević.

Puntamičani su u maniri pravih sportskih kolega i prijatelja Zadru čestitali na pobjedi i poželjeli miran put do kraja Kupa.

“Čestitam Zadru na ulasku u polufinale. Njih čekaju neke druge borbe. Mi danas kad nismo uspjeli do poluvremena doći nekako u egalu, u trećoj četvrtini se nismo uspjeli približiti, pukli smo. Zadar je ipak na jednoj višoj razini, to je abaligaška ekipa. Borili smo se koliko smo mogli, isto kao i protiv Cibone. Želimo im od sveg srca da više uzmu tu “kantu” i da razvesele ovaj grad, jer ovom gradu je to nužno.” – pojasnio je Teo Petani.

Vrsni trener Sonik Puntamike Šime Kraljević pridružio se čestitkama i obrazložio gdje je njegova momčad pogriješila…

“Čestitke ekipi Zadra na zasluženoj pobjedi. Mi možemo biti zadovoljni prikazanom igrom. Mislim da smo dobro izgledali. To što smo imali tih naših par “crnih rupa”, jednostavno, protiv ozbiljne ekipe kao što je Zadar, morate te “crne rupe” skratiti. Uspjeli su pobjeći na deset razlike na poluvremenu, održali smo sastanak na poluvremenu. Dogovorili smo se kako ćemo krenuti, ali jednostavno, prve četiri minute treće četvrtine nismo imali protok napadačke igre i tu smo pali. Zadar je otišao na 15,16 razlike i tada motiv ekipe pada.”

Cjelokupna statistika susreta dostupna OVDJE!

U polufinalu zadarske redove očekuje Split, koji je ranije protiv Pule 1981 osigurao plasman u polufinale turnira.

Zanimljivo je kako će se Zadar suočiti protiv Splita upravo na dan kada svoj 109. rođendan slavi HNK Hajduk te će time dvoboj, vrijedan finala Kupa, dobiti još jednu posebnu draž.

Ulaznice se prodaju na blagajni Višnjika od 10 sati prijepodne sve do 3. četvrtine susreta zakazanog s početkom u 20:30 sati.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...