Cestitka_Uskrs

Zadar upisao nove bodove u gradskom ogledu protiv Puntamike

Zadarska momčad pobijedila je u gradskom derbiju protiv Sonik Puntamike rezultatom 85 – 80 i ubilježila nova dva boda u Prvenstvu Hrvatske.

Utakmica u Krešinom domu krenula je poprilično sporo i tvrdo na obje strane uz podosta pogrešaka kod obje momčadi. Ipak, Puntamičani su se u takvom ritmu bolje snalazili u prvom dijelu utakmice sve do polovice treće četvrtine. Rezultat je u tom trenutku glasio 54:54, a zatim je uslijedila serija Zadra 15 – 2, kojom je domaćin i prelomio utakmicu te upisao novu, ukupno 18. pobjedu u Prvenstvu Hrvatske. Domagoj Vuković pokrenuo je nalet polaganjem, a mladi Jan Palokaj isti je završio na identičan način.

Upravo Domagoj Vuković bio je predvodnik svoje momčadi do novih bodova u Premijer ligi s ostvarenim dvostrukim učinkom od 18 poena i 11 skokova. Borbeni Stefan Fundić pridružio 14 poena i 4 skoka te je bio ponajbolji igrač Zadra u prvom poluvremenu utakmice. Dvoznamenkasti u redovima domaćina bili su i Bashir Ahmed s 13 te Dominic Gilbert s 12 poena.

“Znali smo da će Sonik dati sve od sebe i ući napaljeno. Na kraju krajeva, kvalitetna su momčad u kojoj su Šime i Pero, koji su lani bili s nama. S obzirom na pauzu, podigli smo ritam treninga, no kapetan nam se ozlijedio, a Dominik je bio s reprezentacijom pa je bilo malo teže trenirati. Srećom, na kraju smo uspjeli izvući pobjedu na mišiće.” – zaključio je Vuković nakon utakmice.

Trener Puntamike Šime Kraljević osvrnuo se na gradski derbi u kojem njegova momčad svakako nije bila bez šanse.

“Napravili smo dobru pripremu, detektirali smo ono što se će raditi nakon ozljede Ivanova. Zadar nije imao poziciju u postu da nas napada. Nisu imali napadački dubinu. Utakmicu je prelomila treća četvrtina. Zadar je za nas kvaliteta više, ali moramo biti ponosni na napredak koji smo pokazali u posljednje tri utakmice. Vidi se ono što želimo i na čemu radimo. Čestitke Zadru i želim im da ostanu u ABA ligi i da u hrvatskom prvenstvu ostvare svoje ciljeve.”

Iskusni Danijel Jusup nije krio svoje nezadovoljstvo oko momčadskog pristupa u ovom dvoboju.

“Kao da nismo došli na utakmicu. Trebalo nam je četiri minute da zabijemo koš. Osjetio sam nonšalanciju, a protiv Puntamike to tako ne ide. Ni protiv koga, a pogotovo protiv njih. Oni su vrlo dobri šuteri za tri poena, uvijek su motivirani protiv nas i imaju kvalitetu da nas kazne. Bili smo blizu, jako blizu da izgubimo utakmicu. Sreća da smo na poluvremenu s devet razlike prišli na samo jedan. Igračima sam rekao da sam razočaran utakmicom i pristupom. Trebamo igrati angažiranije i poštivati svakog protivnika jer mi nismo, prvi ja, a onda igrači, nikakve face da bismo mogli ikoga podcjenjivati. To me najviše boli. Mogu razumjeti lošu utakmicu, ali pristup i angažman moraju biti na razini.”

Šesnaest izgubljenih lopti Zadra naspram sedamnaest pogrešaka Puntamike pokazatelj su koliko stvari nisu tekle glatko u ovom dvoboju…

“Da je Sonik to bolje kaznio, možda bi odmah vodili desetak razlike. Nedostaje nam Ivanov i sada imamo problem sa spuštanjem lopte pod koš. Kada smo se ubrzali s Vukovićem na petici stigli smo ih i na kraj pogodili šutove za tri poena. Ne volim kada se olako pristupa utakmici. Ja svakome pristupam kao da igramo protiv Real Madrida, ali igrače očito nisam uspio uvjeriti da ovoj utakmici pristupe kao i svakoj drugoj.” – otkriva Jusup i nastavlja…

“Imali su četiri dana odmora, nakon čega smo napravili šest treninga u tri dana, nakon čega smo ih opet odmorili… Ne bi smjeli biti umorni. Od četvrtka do subote smo ih nagazili, no očekivao sam da će biti malo agilniji, brži, pokretniji. Umor je bio naočitiji kod Vukovića, no on je igrao 33 minute što inače ne igra.”

Zadarske redove u subotu očekuje najvažnija utakmica sezone, kada im u goste dolazi beogradski FMP.

Prava na pogrešku više nema, jer Zadru je u borbi za opstanak u regionalnom natjecanju potreban svaki bod. No, sav fokus momčadi treba prvenstveno biti usmjeren na sebe i maksimalno se rasteretiti kalkulacija, jer upravo u takvom izdanju sve najbolje od Zadra izlazi na vidjelo.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...