Cestitka_Uskrs

Zadranin (26) iza rešetaka; Tukao i vrijeđao suprugu, prijetio joj i gađao je predmetima

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru ispitalo je privedenog hrvatskog državljanina (1994.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela nasilje u obitelji iz čl. 179. a Kaznenog zakona, tjelesne ozljede iz čl. 117. st. 2. KZ-a, i kazneno djelo prijetnje iz čl. 139. st. 3. KZ-a, sve u vezi čl. 51. st. 1. KZ-a. (17. 2. 2020.)

Postoji osnovana sumnja da je 26-godišnjak od početka prosinca 2019. godine do 15. veljače 2020. u obiteljskoj kući u Zadru, u kojoj je živio sa izvanbračnom suprugom, bio fizički nasilan prema njoj govoreći joj razne pogrdne riječi čime ju je ponizio i doveo u položaj bespomoćnosti te ugrozio njezino dostojanstvo. Osnovano se sumnja da je 15. veljače 2020. u Zadru, više puta raznim predmetima gađao oštećenicu, vrijeđao ju i bio fizički nasilan prema njoj te, u cilju da je ustraši, zaprijetio joj. Oštećenica je zadobila lake tjelesne ozljede, a sve izgovorene riječi i prijetnje kod nje su izazvale osjećaj straha i uznemirenosti.

Sucu istrage Županijskog suda u Zadru predloženo je određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od ponavljanja djela.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...