Završeno idejno rješenje “menze” na Višnjiku, pogledajte kako će izgledati

Uređenje objekta koji se nalazi u sklopu Športskoga centra Višnjik i koji se kolokvijalno naziva „menza“ temeljem javnoga natječaja u obliku zakupa dobila je zadarska etablirana i nadaleko cijenjena i poznata tvrtka Turisthotel d. d.

Predmet natječaja bio je zakup poslovnih prostorija koje su sastavni dio ŠC-a Višnjik, u naravi 486 metara četvornih poslovnoga prostora ugostiteljske namjene u prizemlju, te skladišnoga pomoćnoga prostora u podrumskom dijelu. To je građevina koja je podignuta daleke 1963. i koja se razgovorno naziva „menza“, a koju je ŠC Višnjik u sklopu svoga razvojnoga plana i programa odlučio rekonstruirati i podvrgnuti drugim potrebnim zahvatima, kaže Denis Karlović, direktor ŠC-a Višnjik.

Na objektu „menze“ nakon provedenih radova dobit će niz novih i visoko kvalitetnih sadržaja čime će ŠC Višnjik značajno oplemeniti svoju djelatnost i svakodnevnu ponudu brojnim korisnicima i posjetiteljima.

Osim veoma kvalitetnoga ugostiteljskoga prostora, dobit ćemo još i odgovarajući uredski prostor za mnoge subjekte koji su značajni za cjeloviti zadarski sport i za rekreaciju, potom prikladan prostor za stalni postav povijesti zadarske košarke, zatim suvremeno uređeni prostor za prodaju ulaznica za sve priredbe, fun shop, te prostor za udrugu navijača, dodaje Karlović.

Turisthotel d. d., na ovaj je način postala partner ŠC-u Višnjik.

Osobito nam je zadovoljstvo što je Turisthotel d. d. prepoznao potencijal Višnjika i što smo proširili i učvrstili poslovnu suradnju koja će pridonijeti i rastu kvalitete sadržaja koje Višnjik svakodnevno, svih 365 dana u godini, nudi svim Zadranima, te drugima koji rado dolaze i za sebe pronađu prikladan oblik rekreacije ili razonode, zaključio je.

Zahvat na u uređenju nekadašnje „menze“ ulaganje je u ŠC Višnjik vrijedno oko sedam i pol milijuna kuna. Izrada potrebne dokumentacije slijedi planiranu dinamiku. Nakon što bude dovršen postupak odobravanja svih dozvola, moći će se pristupiti početku realizacije projekta.

Kako će izgledati prostor buduće „menze“ pogledajte u galeriji u nastavku u kojoj je predstavljeno idejno 3d rješenje arhitekata Miloša Pecotića dipl.ing.arh. i Bojana Pepeonika dipl.ing.arh. iz projektantske tvrtke Pecotić arhitekti d.o.o. Zagreb.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...