Zbog znanstvenog i humanitarnog djelovanja Boris Dželalija odlikovan Redom Danice hrvatske

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović svečano je u utorak na Pantovčaku dodijelila 40-ak odlikovanja i priznanja zaslužnim pojedincima i institucijama kao izraz zahvalnosti za njihova iznimna djela i umijeća kojima su pridonijeli razvoju i ugledu Hrvatske.

– U ovoj svečanoj prigodi na kraju svojega mandata dodjeljujem odlikovanja i priznanja pojedincima, udrugama i ustanovama kao izraz zahvalnosti za djela i umijeća koja pridonose razvoju i ugledu naše domovine. Priznanja su izraz poštovanja prema vašim osobnim uspjesima i angažmanima u područjima vašeg profesionalnog rada i posebnih napora u poticanju izvrsnosti u vašim profesijama. To su i priznanja humanitarnom radu, kao i stvaranju novih vrijednosti u našem društvu, rekla je Grabar-Kitarović.

Veleredom kralja Petra Krešimira IV. s lentom i Danicom odlikovan je umirovljeni general-pukovnik Ivan Čermak, a Redom Ante Starčevića neurokirurg Krešimir Rotim, operna pjevačica Blaženka Milić i komunikolog Mihovil-Bogoslav Matković, dok su Redom Stjepana Radića odlikovani veterani Drugog svjetskog rata Antun Baranović i Palmina Poljak.

Redom Danice hrvatske s likom Marka Marulića odlikovani su povjesničar, dominikanac Stjepan Krasić, filmska producentica Erika Milutin Diller te arheologinja Mirela Hutinec.

Za osobite zasluge u humanitarnom djelovanju tijekom Domovinskog rata te znanstvenom radu i medicinskim istraživanjima na području biomedicine i infektologije Redom Danice hrvatske s likom Ruđera Boškovića odlikovan je prof. dr. sc. Boris Dželalija.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...