sa stožera

15 zaraženih specijalista, liječnik obiteljske, četiri specijalizanta i tri medicinske sestre

Ilustrativna fotografija
Tamni način

Ukupan broj zaraženih u Hrvatskoj je 315.

U zdravstvenom sustavu dosad je detektirano 15 zaraženih specijalista koji rade u bolničkom sustavu, jedan liječnik obiteljske medicine, četiri specijalizanta i tri medicinske sestre.

Kazao je kako su provjerili situaciju koja se dogodila u Daruvarskim toplicama, gdje su mediji prenijeli da se tamo okupilo mnogo osoba, pa i starijih.

“U Daruvarskim toplicama na sreću nema oboljelih, nema pozitivnih, a tamo je župan Damir Bajs potpuno opravdano smijenio ravnateljicu zbog rada ugostiteljskog objekta u okviru toplica, što je suprotno mjerama i preporukama Civilnog stožera. Stoga smatramo taj korak potpuno opravdanim”, zaključio je Beroš.

Davor Božinović rekao je da će se od ponoći početi primjenjivati odluka o zabrani napuštanja mjesta prebivališta.

“Policija je spremna, uključujući i stožere civilne zaštite diljem zemlje. Počinje u ponoć. Pozivam sve da budu racionalni ako ne žele da se zaustave gospodarske aktivnosti. Organizirajte posao uz minimalan broj ljudi. Pomozite sebi da vam pomognemo”, rekao je Božinović.

Pozdravio je odluku gradonačelnika Gline da smijeni načelnika glinskog Stožera civilne zaštite te dodao da, što se tiče spornog okupljanja na kojem je bilo više od pet osoba, svima slijede prijave Državnom inspektoratu.

Vezano uz izvanredne linije za prijevoz zdravstvenih radnika, Božinović je rekao da se promet racionalizira do razine održavanja vitalnih funkcija.

“Linije su organizirane sukladno odlukama gradskog stožera civilne zaštite u Zagrebu i takve će biti i dalje”, objasnio je.

Što se tiče beskućnika, rekao je da smo mi “humano društvo” koje će se pobrinuti i za njih.

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak rekao je da HZJZ i Hrvatski zavod za hitnu medicinu preuzimaju zapovjednu ulogu nad županijskim organizacijama.

“Koordinacija je pojačana, imamo dnevne kontakte i mogućnost izdavanja naredbi vezano uz koronavirus”, rekao je Capak.

Ostavi komentar koristeći Facebook

Tagovi: