30-godišnjaci iz Zadra krali Golf sedmice u inozemstvu i prerađivali ih u ilegalnoj radionici

Danas je u Policijskoj upravi zadarskoj održana konferencija za medije na kojoj su prezentirani rezultati kriminalističkog istraživanja policijskih službenika Odjela organiziranog kriminaliteta, Službe kriminalističke policije, vezanog za prikrivanje teških krađa vozila.

Policijski službenici Odjela organiziranog kriminaliteta Službe kriminalističke policije Policijske uprave zadarske proveli su kriminalističko istraživanje nad 30-godišnjakom i 35-godišnjakom sa zadarskog područja koje se sumnjiči za prikrivanje teških krađa vozila marke VW tipa Golf VII.

Naime, temeljem operativnih saznanja da se u mjestu u zadarskom zaleđu, u novoizgrađenoj mehaničarsko-limarskoj radionici u vlasništvu 30-godišnjaka vrši prepravak ukradenih i karamboliranih vozila, policijski istražitelji Odjela Organiziranog kriminaliteta su pravovremenom reakcijom u popodnevnim satima u srijedu 4. ožujka, u navedenoj radionici uhitili tri osobe.

Izvršenom pretragom radionice pronađen je već rastavljen VW Golf VII koji je netom prethodne noći ukraden u Rijeci, a njegovi dijelovi su bili već montirani na dva identična karambolirana Golfa koji su prethodno kupljeni u Njemačkoj. Dio dijelova s ukradenog golfa pronađen je i u vozilu 35-godišnjaka. Također je  u radionici pronađena i dokumentacija otuđenog vozila kao i dio osobnih stvari oštećene 46-godišnje Riječanke.

Daljnjom pretragom radionice, pronađena su još dva karambolirana Golfa koji su kao takvi kupljeni u Rijeci i u Austriji. Isto tako pronađeno je više stotina raznih dijelova koji potječu upravo od VW golfova serije VII. Sve pronađena vozila  kao i pronađeni dijelovi vozila su oduzeti.

Nakon kriminalističkog istraživanja 30-godišnjak i 35-godišnjak su u zakonskom roku predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske, dok je treća osoba puštena na slobodu. Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru podnesena je kaznena prijava zbog sumnje na kazneno djelo Prikrivanje.

Materijalna šteta pričinjena oštećenoj vlasnici se cijeni na više od 110.000,00 kuna.

Policijski službenici Službe kriminalističke policije u suradnji s drugim policijskim upravama i vještacima Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“ nastaviti će kriminalističko istraživanje u cilju rasvjetljavanja teških krađa vozila visoke klase na području cijele Republike hrvatske, kao i utvrđivanja porijekla pronađenih auto dijelova.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...