Beroš: “Izvjesno je da će broj zaraženih rasti, nećemo povećavati broj testiranih”

U Hrvatskoj je porastao broj oboljelih od koronavirusa. Ministar Vili Beroš jutros je za N1 potvrdio kako je potvrđeno devet novih slučajeva pa je tako broj zaraženih u Hrvatskoj 65.

Ministar Beroš je izvijestio i da su ozdravile četiri osobe. Do sada je na koronavirus testirano preko 800 ljudi, a 8464 hrvatska građana su pod nadzorom, donosi N1.

IZ MINUTE U MINUTU

9:07

“Devet je novih bolesnika u Hrvatskoj, ukupno je 65, četvero je izliječeno. Imamo 1014 testiranja, i 630 kontakata koji su pod nadzorom.

Mislimo da je ova epidemiološka slika u datim okolnostima dobra. Izvjesno je da broj oboljelih može rasti.

Formirali smo broj centara za testiranja, ali ne povećavamo broj jer je struka tako rekla.

Vodimo računa o karantenama i tu poduzimamo važne mjere uz stalan apel ljudima da se odgovornije ponašaju”, rekao je ministar zdravstva Vili Beroš na press konferenciji Stožera.

“U okviru Stožera organizirat ćemo dostavu lijekovima starijima i nemoćnima”, rekao je Beroš. “Radimo i na tome da se organizira dostava hrane”.

Među pozitivnim pacijentima nema težih simptoma, rekla je dr. Alemka Markotić iz Zarazne klinike.

8:47

Načelnik Stožera za civilnu zaštitu Istarske županije Dino Kozlevac najavio je za danas uvođenje novih, još rigoroznijih mjera na području cijele Istre.

8:31

Ministar Vili Beroš jutros je za N1 potvrdio kako je potvrđeno devet novih slučajeva pa je tako broj zaraženih u našoj zemlji sada ukupno 65.

8:18

Najveći izazov Nacionalnog stožera civilne zaštite, u ovom trenutku, jest očuvati zdravstveni sektor i usporiti nagli rast oboljelih. Faza koja je nazvana mirna epidemiološka situacija postupno se penje na višu razinu, a samim time i povećava brigu Kriznog stožera.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...