Nakon sastanka u vladi

Beroš na pitanje o karanteni: “Idemo prema tome, sve u svoje vrijeme“, trenutno 49 zaraženih

Ilustrativna fotografija
Tamni način

Od 11 do 14 sati u vladi je trajao sastanak Nacionalnog stožera civilne zaštite i članova vlade i premijera. Plenkovići ministri su nakon sastanka dali izjavu medijima.

U Hrvatskoj je 49 ljudi pozitivno na koronavirus. Među njima su i navedeni djelatnici.

Ispričao je i kako se razmatraju jače mjere poput onih u Italiji i Španjolskoj te dodao kako će se one moći provesti ako epidemiolozi procijene da je to potrebno.

Raspravlja se o karanteni, idemo prema tome. Biramo mjere aktivacije mjera. Odgovor imamo na sve. Sve u svoje vrijeme, rekao je ministar na pitanje jesmo li na putu sveopće karantene.

Na pitanje novinara o KB Dubrava o zaraženim djelatnicima odgovorio je ministar Beroš.

Povrdit ću vam da su dva pozitivna bolesnika u KB Dubrava. Situacija će i dalje biti pod kontrolom. Mi imamo planove gdje smo predvidjeli da KB Dubrava bude glavni centar. Dobro da je u KB Dubrava ovo što se dogodilo pa je ubrzala naše planove, iako imamo i drugi centar, rekao je ministar.

Rekao je kako su zaraženi u toj bolnici kontakti drugih zaraženih.

Uslijedilo je i pitanje slijedi li evakuacija KB Dubrava.

Planovi postoje već preko dva mjeseca, svi ravnatelji su obavijšteni o potrebi prijema tih bolesnika. Prelazimo samo na modus rada hitne medicinske djelatnosti. Bolnice mogu prihvatiti bolesnike KB DUbrava. Spremni smo za viši nivo. Imamlo i više faze, četvrtu i petu, dodao je ministar.

Ministar je dodao i kako će se nivo obrane podignuti na veći level te kako smo sada na pragu toga.

Prilagodit ćemo sustav. Neprijatelj je mali i nevidljiv, ali vjerujem da ćemo naći odgovor na njega, dodao je ministar, javlja Index.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar