Cestitka_Uskrs

Beroš najavio posebne mjere za stariju populaciju i kronične bolesnike

“U jednom trenutku smo se suočili s tri kandidata za testiranje na koronavirus. Reagiralo se na jedan vrlo organiziran i primjeren način. Mi smo predvidjeli mogućnost već u startu za do 20 ljudi. Sljedeća stepenica je preko sto, a sljedeća stepenica je 300. Scenariji su maksimalno prema mogućnostima koji imamo pripremljeni. Niti očekujemo da će to trebati primjereni, ali ako je itko pripremljen onda je to dokazala bolnica i njezine epidemiološke službe i naravno Stožer civilne zaštite”, kazao je župan Varaždinske županije Radimir Čačić, donosi N1.

“Zaražena osoba povezana je s Italijom. Ono što znamo da je od samog prelaska granice bila pod nadzorom. Prvo je bila u kućnoj izolaciji”, kazao je zamjenik župana Robert Vugrin.

Čačić je kazao kako od prvog trenutka imaju potpunu kontrolu nad situacijom. “Nije slučajno da su ovi ljudi ovdje. Oni su pod kontrolom još od 24. veljače. To samo pokazuje da taj sustav funkcionira otkad se pokazalo da postoji potreba”, rekao je Čačić.

“Postoji jedna procedura od samog prelaska granice pa do kontakta s epidemiologom”, ističe Vugrin.

“U ovom trenutku imamo samo devet pozitivnih osoba, mišljenja smo da naše mjere daju rezultate. Zdravstveno stanje svih oboljelih je dobro, mladić u Varaždinu čak nema temperaturu, to je ohrabrujuće”, kazao je ministar zdravstva Vili Beroš, nakon posjeta bolnici u Varaždinu.

“Ono što je potrebno i zašto sam tu je to postupa li se točno po uputama i to je tako”, dodao je. “Lociranje kontakata je u tijeku, dosadašnje postupanje smatram adekvatnim. Osoba je dobila rješenje o zdravstvenom nalazu”, dodao je.

“Ono što želim napomenuti s obzirom na kliničku sliku u svijetu, tijekom današnjeg dana ćemo izaći s posebnim preporukama za populaciju starijih i kroničnih bolesnika”, kazao je Beroš.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...