Beroš: “Virus ne bira, ulazi nam u zdravstveni sustav”

Ministar zdravstva Vili Beroš jutros je u emisiji U mreži Prvog na HRT-u kazao da u Osijeku imamo aktivaciju, tj. povećani broj oboljelih, te su dva bolesnika završila na respiratoru i zahtijevali su mjere intenzivnog liječenja.

Beroš je kazao da nema nekih bitnih novosti te da redovito informiraju javnost i dogovor je da se to radi u redovitim obraćanjima javnosti.

“Ja sam samo vojnik u ovoj bitki”, kazao je Beroš.

“Ovaj virus ne bira, što se dogodilo u drugim zemljama to se događa i kod nas. Usprkos našem nastojanju da ograničimo, spriječimo i da usporimo ulazak virusa u zdravstveni sustav, ipak se dešava da on ulazi, što je na neki način očekivano, jer, naravno, riječ je o bolesnim osobama koje idu u zdravstveni sustav. Ne postoji način brze detekcije je li netko pozitivan ili nije na koronavirus”, rekao je Beroš.

Rekao je da su liječnici puno puta u situaciji kada moraju brzo reagirati i nemaju  vremena elaborirati je li netko bio u nekakvom kontaktu. Dodao je da se može dogoditi da se nekad pomoć pruži na ne baš optimalan način, kao jučer u Osijeku.

“Nakon toga najvažnije je što su i u Osijeku napravili da epidemiolozi svoje izvide detektiraju tko je od osoba bio u kontaktu s pozitivnim bolesnicima, a tko nije te da tako saniraju posljedice događaja. Tako je bilo jučer u Osijeku. Moja obaveza je bila suportirati ih i dati im potporu, u konačnici i svim zdravstvenim djelatnicima koji su na prvoj crti bojišnice, tako da sam to jučer i napravio”, rekao je.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...