Botić pitala župana hoće li 22 milijuna od prodaje zgrade spremiti u džep ili uložiti u zdravstvo?

Na Aktualnom satu 16. sjednice Županijske skupštine vijećnica Marjana Botić (AM) upitala na što će biti utrošena sredstva od prodaje stare zgrade Zavoda za javno zdravstvo na što je dobila županov odgovor da će, temeljem ugovora s Ministarstvom zdravstva, ta sredstva biti namjenski utrošena u opremanje zgrade nove Poliklinike, odnosno u nabavu potrebne zdravstvene opreme.

– Zgradu Poliklinike prodali ste kralju vjetra kako bi napunili vlastite džepove. Kao narkomani razdajete obiteljsko srebro. Župane, hoćete li ovaj novac namjenski potrošiti na zdravstvo? Što je s kupnjom broda za otoke, uređenjem ambulanti u zadarskom zaleđu, vozilima kojima se prevoze bolesnici po osam sati do Zagreba? Imate 22 milijuna kuna i nećemo nećemo dopustiti da novac bacate u vjetar, točnije pospremite na dobro poznato mjesto, rekla je Botić.

Sjetimo, zgrada na Kolovarama postaje hotel.

Prodana je tvrtki Eko Zadar Dva.

Budući vlasnici ponudili su 22.334.455 kuna, čak pet više negoli se tražilo.

Vlasnik tvrtke Eko Zadar koja se bavi eko proizvodnjom električne energije je Iljko Ćurić, zet Ante Ćurkovića, bivšeg HEP-ova direktora Sektora za strategiju i investicije, poznatog kao “kralj hrvatskog vjetra”.

Ćurić i supruga Ana, inače poznata odvjetnica, našli su se 2018. godine u središtu skandala zbog kupnje starinske vile iz prve polovice 20. stoljeća koje su sravnali sa zemljom.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...