odluke

Božinović najavio moguće otvaranje trgovina unutar tržnica

Ilustrativna fotografija
Tamni način

Na današnjoj konferenciji Stožera ministar Božinović kazao je kako je upravo potpisao odluku koja se odnosi na vozače u međunarodnom transportu.

– Dali smo preporuku ranije da svi vozači koji su hrvatski državljani mogu nastaviti svoj posao pod uvjetom da su u karanteni kada su u Hrvatskoj. Odlučili smo sada malo to liberalizirati. Vozači mogu sada koristiti kućnu samoizolaciju umjesto karantene i ako osjete kakve simptome moraju se javiti. Ako postoji netko tko nema uvjete za kućnu izolaciju, oni i dalje mogu boraviti u karanteni. Oni koji borave u zemlji manje od 24 sata dužni su boraviti u kabini teretnog vozila. Ovo ne znači slobodu kretanja, nego da nije obavezna karantena te da mogu umjesto toga otići u kućnu izolaciju, ali moraju biti svjesni da mogu biti ugroza za svoje ukućane te se ponašati odgovorno.

Dodao je i da će se večeras razmatrati odluka o otvaranju specijaliziranih trgovina unutar tržnica, ali će za njih biti propisane vrlo striktne mjere vlasniku te će se to kontrolirati vrlo strogo.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar