odluke

Božinović najavio moguće otvaranje trgovina unutar tržnica

Ilustrativna fotografija
Tamni način

Na današnjoj konferenciji Stožera ministar Božinović kazao je kako je upravo potpisao odluku koja se odnosi na vozače u međunarodnom transportu.

– Dali smo preporuku ranije da svi vozači koji su hrvatski državljani mogu nastaviti svoj posao pod uvjetom da su u karanteni kada su u Hrvatskoj. Odlučili smo sada malo to liberalizirati. Vozači mogu sada koristiti kućnu samoizolaciju umjesto karantene i ako osjete kakve simptome moraju se javiti. Ako postoji netko tko nema uvjete za kućnu izolaciju, oni i dalje mogu boraviti u karanteni. Oni koji borave u zemlji manje od 24 sata dužni su boraviti u kabini teretnog vozila. Ovo ne znači slobodu kretanja, nego da nije obavezna karantena te da mogu umjesto toga otići u kućnu izolaciju, ali moraju biti svjesni da mogu biti ugroza za svoje ukućane te se ponašati odgovorno.

Dodao je i da će se večeras razmatrati odluka o otvaranju specijaliziranih trgovina unutar tržnica, ali će za njih biti propisane vrlo striktne mjere vlasniku te će se to kontrolirati vrlo strogo.

Ostavi komentar koristeći Facebook