Božinović: “Razmišljamo o ukidanju javnog prijevoza, autobusa i vlakova”

Na press konferenciji Nacionalnog stožera civilne zaštite ministar unutarnjih poslova Davor Božinović najavio je kako razmišljaju i o ukidanju prijevoza.

“Ozbiljno razmišljamo o ukidanju javnog prijevoza i međugradskog prijevoza, i autobusa i vlakova. Taksije zasad ne bi dirali”, dodao je Božinović.

Od danas su zatvorena sva dječja igrališta u Zagrebu i Sisku. Božinović je najavio i kako će se zatvoriti i sportska igrališta.

Razočarani su ljudima koji se ne pridržavaju određene samoizolacije te su rekli da je danas 18 ljudi prekršilo to i otišlo u ljekarne. Ako se ovako nastavi, najavili su i dodatne, oštrije mjere.

“Ako se ne pridržavamo mjera znatno se povećava mogućnost zaraze. Ako smo kod kuće, pogotovo stariji, bolje je za sve. Naravno restrikcije radimo tamo gdje se ne radi o nužnim funkcijama za funkcioniranje društva. Ukoliko se ne primjenjuju odluke odnosno ukoliko je sve više kršenja, posljedica je jasna – sve više restrikcija”, rekao je ministar unutarnjih poslova Božinović donosi RTL.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...