Bura zatvorila A1 između Svetog Roka i Posedarja i Paški most

Zbog bure za sav promet zatvorene su autocesta A1 Zagreb – Split – Ploče između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak je državnim cestama preko Gračaca, Obrovca i Karina) i autocesta A6 Rijeka – Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice, izvijestio je jutros Hrvatski autoklub.

Za sav promet zbog bure je zatvorena i državna cesta DC54 Maslenica – Zaton Obrovački i Paški most.

Samo za osobna vozila otvorena je Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene.

Slab snijeg u Lici

Na Dubrovačkom mostu promet je zabranjen za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a na Jadranskoj magistrali između Bakra i Karlobaga (DC8), brzoj cesti Draga – Šmrika (A7) te lokalnoj cesti Križišće – Kraljevica (LC58107) dodatno je zabrana i za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Slab snijeg povremeno pada u Lici. Vozače pozivamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Na sljedećim graničnim prijelazima dopušten je tranzitni promet teretnih vozila preko teritorija Republike Hrvatske – na granici između Hrvatske i Slovenije određuju se granični prijelazi Bregana i Macelj, na granici između Hrvatske i Mađarske određuju se granični prijelazi Goričan i Duboševica, na granici između Hrvatske i Bosne i Hercegovine određuju se granični prijelazi Nova Sela, Stara Gradiška i Slavonski Šamac te na granici između Hrvatske i Srbije određuje se granični prijelaz Bajakovo.

Putne informacije za osobe u tranzitu kroz Hrvatsku:

– prilikom prolaska dužni ste koristiti autoceste

– u slučaju da granicu prelazite na prijelazu koji nije na autocesti, dužni ste se uputiti prema autocesti najkraćim mogućim putem i nastaviti svoj put dalje autocestom

– tijekom tranzita nije dopušteno zaustavljanje osim na sljedećim odmorištima: BP Novska jug, BP Novska sjever, BP Kozjak jug, BP Prokljan sjever, BP Draganić sjever, BP Draganić jug, BP Bačva i BP Ravna Gora

– tijekom zaustavljanja dužni ste se pridržavati strogih mjera socijalnog distanciranja; dužni ste postupati po uputama predstavnika Civilne zaštite ili policijskih službenika

Zatvorena granica s Mađarskom, Srbijom i Crnom Gorom

Na snazi je odluka Stožera civilne zaštite kojom se privremeno zabranjuje, odnosno ograničava prelazak osoba preko svih graničnih prijelaza. Hrvatskim državljanima omogućuje se povratak u Hrvatsku, odnosno odlazak u zemlju u kojoj rade i borave uz primjenu mjera Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (14-dnevna samoizolacija), omogućuje se povratak u matične države građanima EU, a osobe iz zemalja EU mogu ulaziti samo u iznimnim slučajevima.

Izuzeci se odnose na zdravstvene djelatnike, istraživače, suradnike za skrb o starijima, prekogranične radnike, prijevoznike roba i drugo prometno osoblje u mjeri u kojoj je to potrebno (konvoji u susjedne zemlje), diplomate, policijske službenike, timove civilne zaštite, osoblje međunarodnih organizacija, vojno osoblje i putnike u tranzitu. Njihovu dinamiku kretanja će definirati HZJZ.

Zbog koronavirusa Mađarska, Srbija i Crna Gora zatvorile su granične prijelaze. Ulazak je dopušten samo njihovim državljanima i vozačima teretnih vozila.

U prekidu su trajektne linije Lopar – Valbiska, Prizna – Žigljen i Rogač – Split te katamaranska linija Mali Lošinj – Unije – Susak.

Na snazi je odluka Stožera civilne zaštite kojom se ograničava javni prijevoz u linijskom obalnom pomorskom prometu. Zabranjuje se održavanje svih brzobrodskih linija osim sljedećih: Mali Lošinj – Unije – Srakane Vele – Susak, Ilovik – Mrtvaška, Rava – Mala Rava – Veli Iž – Mali Iž – Zadar, Vrgada – Pakoštane – Biograd, Krapanj – Brodarica, Vodice – Prvić – Šepurine – Prvić Luka – Zlarin – Šibenik, Komiža – Biševo i Suđurađ – Lopud – Koločep – Dubrovnik.

Reduciran je broj putovanja na pojedinim lokalnim linijama zbog složene situacije s virusom.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...