Capelli zbog koronavirusa: “Domaći gosti će imati popuste od 50 posto!”

Na jučerašnjoj presici Stožera za civilnu zaštitu bio je i ministar turizma Gari Cappelli.

On je govorio o stanju u turizmu uslijed krize s koronavirusom.

“Još smo kad gledamo od 1.1. na nuli ili u blagom plusu, ali od kraja veljače imamo pad. Pad iz Koreje i Kine je 50-60 posto. Vidi se i zaustavljanje bukinga iz SAD-a. Pripremamo marketinške akcije”, rekao je Cappelli dodajući kako je Hrvatska ipak autodestinacija i da je to sreća u ovoj situaciji.

Najavio je kako će se snažnije ići s promocijom destinacija za hrvatske državljane te najavio novu akciju u kojoj će građani Hrvatske imati 50 posto popusta na usluge više od 100 sudionika akcije.

“Usluge onih koji su se prijavili, a to su pružatelji usluga smještaja, hrane, prijevoza, nacionalni parkovi poput Plitvica, Jadrolinija, Croatia Airlines, njih se već preko stotinu javilo koji žele pružati usluge s pedeset posto popusta za domaće goste. To je pokušaj da se turstičkim djelatnicima i onima koji će sigurno imati neke minuse malo olakša”, pojasnio je ministar.

Akcija bi se trebala zvati “Tjedan odmora vrijedan”. Iako to još nije posve jasno, čini se da će akcija biti oko Uskrsa, a zasad nije poznato planira li se nešto slično i za atraktivniji dio sezone. Detalji akcije trebali bi biti objavljeni sljedećeg tjedna.

“Glavna sezona još nije ugrožena, ali usporen je booking za četvrti mjesec, pa i peti i šesti”, zaključio je Cappelli.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...