ministar turizma

Cappelli: “U ponedjeljak izlazimo s novim mjerama za pomoć turizmu”

Ilustrativna fotografija
Tamni način

Ministar turizma Gari Cappelli u četvrtak je izjavio da je za pomoć turizmu zbog situacije s koronavirusom pripremljen veliki broj mjera, koje se ovih dana dorađuju, kao i kriteriji prema kojima će se mjere provoditi, a trebale bi biti poznate u ponedjeljak, najkasnije u utorak.

“Imamo već veliki broj mjera koje smo stavili na papir. Međutim, bitni su kriteriji po kojima će se raditi, što je najbitnije, i to će se ovih dana zatvoriti. Kriteriji se rješavaju i s bankama i drugima te bi u ponedjeljak, najkasnije utorak, s time išli van”, najavio je Cappelli odgovarajući na pitanja novinara prije sjednice Vlade.

Komentirajući novinarski upit o važnost talijanskog tržišta za hrvatski turizam, s kojeg će se ove godine zbog koronavirusa sigurno bilježiti manji promet, te ukidanje nekih avio linija Lufthanse koji povezuju Hrvatsku i Njemačku, rekao je kako je “u ovom trenutku skoro pa najmanje bitno jedna linija manje ili više”.

“Vidite da se sada očito pomalo ‘zatvaraju’ letovi, to je evo uveo i američki predsjednik Donald Trump, tako da nema tu puno zašto ili kako i hoćemo li time nešto napraviti ili ne. Sada je najvažnije zadržati zdravlje ljudi i turista koji su u Hrvatskoj, da se osjećaju sigurno i da im nudimo sve informacije i što im je potrebno”, poručio je Cappelli, dodavši da je i Croatia Airlines za sada zatvorila neke letove te da se iz dana u dan razmatra situacija.

Odgovarajući upit o Dubrovniku, koji će zbog preporuke SAD-a da se ne leti u Europu imati i manje američkih turista te novinarsku konstataciju kako će “Dubrovnik će biti mjesec dana na aparatima”, ministar turizma je ocijenio da će to, kao i nedolasci kruzera, utjecati na Dubrovnik.

“Jednostavno to je sada takva situacija, a Dubrovčani jako dobro znaju što je karantena i krizne situacije i kako se s time nositi i spremiti za neko bolje vrijeme”, rekao je Cappelli.

Smatra i da će turizam moći podnijeti ovu situaciju. Uskrsni i prvomajski praznici možda neće biti ‘najpuniji’, ali Hrvatska već ima turizam cijele godine i ako se situacija smiri, moguće da ćemo uloviti dobar dio ljetne špice, tj. turistički dobre srpanj i kolovoz, kada se i ostvaruje oko 60 posto godišnjeg prometa, pa bi možda nakon toga ovu godinu mogli biti i na pozitivnoj nuli, rekao je.

“Moramo, i ja i svi mi, biti optimistični i naći načine kako da iz svega ovoga što lakše izađemo”, zaključio je Cappelli.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar