Čeka se 13 nalaza iz Zadra, institut u Zagrebu zbog potresa ne obavlja ispitivanja

Čeka se 13 nalaza na koronavirus koji su poslani na analizu u kliniku za infektivne bolesti „Dr.Fran Mihaljević“. Zbog novonastale situacije u Zagrebu institut trenutno ne obavlja ispitivanja jer su morali izaći iz zgrade. Stanje dvoje zaraženih pacijenata u Općoj bolnici Zadar je stabilno, a u samoizolaciji je 600 ljudi.

“Molimo sve stanovnike Zadarske županije da se i dalje pridržavaju svih propisanih mjera, da ostanu u svojim domovima ukoliko im nije nužno izlaziti. Zbog snažnog potresa u Zagrebu na našem se području očekuje veći broj ljudi kojima se nalaže da po dolasku ostanu u zatvorenom prostoru, pažljivo slušaju naputke  nacionalnog Stožera civilne zaštite i drže se svih mjera za suzbijanje širenja koronavirusa.

Apeliramo da se ne širi panika, da ostanete pribrani i putem medija pratite sve upute i informacije. Ukoliko boravite na otvorenom prostoru prema preporuci Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo  držite potreban razmak i izbjegavajte biti u blizini većih grupa ljudi, a ukoliko imate zaštitne maske molimo vas da ih koristite.”, poručuju iz Stožera civilne zaštite Zadarske županije.

 

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...