Divjak: “Ako se situacija s koronavirusom pogorša, nastava će biti online”

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak je na Fakultetu elektronike i računarstva najavila alternativne načine obrazovanja u slučaju da se situacija s koronavirusom pogorša.

Ako se situacija s koronavirusom pogorša, ići će se u online nastavu i u školama i na fakultetima, rekla je ministrica Divjak, prenosi N1.

Što se tiče higijenskih potrepština u sustavu obrazovanja, ministrica je istaknula da je situacija u redu.

O mogućnosti da se nastava održava online Divjak se oglasila i na Facebooku.

“U proteklih tjedan dana razradili smo nekoliko mogućih scenarija po pitanju održavanja nastave u slučaju da koronavirus uzme većeg maha. Iako ta situacija trenutno nije izgledna, na nju moramo biti spremni, stoga sam jučer obavijestila ministra Beroša da su u tijeku pripreme za mogućnost izvođenja nastave online. Iako ne očekujemo da će se takav scenarij dogoditi naša je dužnost da brinemo o funkcioniranju sustava, da imamo spremne različite opcije koje se mogu aktivirati ako bi to bilo potrebno”, napisala je.

Deset zaraženih

Podsjetimo, ministar zdravstva Vili Beroš jutros je pri ulasku u vladu rekao da je razgovarao s ministricom Divjak, koja mu je rekla da su osigurali alternativne načine organiziranja nastave, bude li to potrebno.

U emisiji U mreži Prvoga na Hrvatskom radiju ministar zdravstva Vili Beroš rekao je da zasad nema novih slučajeva zaraze koronavirusom u Hrvatskoj.

Još uvijek je 10 oboljelih.

Posljednji zaraženi je vozač kamiona iz Varaždina koji je bio u Italiji. Beroš je rekao da ima još sumnji na zarazu, testirana su 272 uzorka, a za 10-ak se još čekaju nalazi. Za sada je 3,98% pozitivnih uzoraka od ukupnog broja testiranih, rekao je ministar.

Beroš je najavio i da će danas proglasiti opasnost od epidemije širenja koronavirusom, ali da je to samo administrativna mjera te da se ne odnosi na zatvaranje škola, javlja HRT.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...